Політика

Зеленський доручив Кабміну і місцевій владі перевірити і відзвітувати про стан протипожежної і техногенної безпеки до 10 січня 2020 року

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів України спільно з органами місцевої влади в місячний термін провести детальну і всебічну перевірку стану протипожежної та техногенної безпеки закладів, установ і організацій із масовим перебуванням людей.

"Провести перевірку всіх посадових осіб, які надають висновки щодо стану пожежної безпеки того чи іншого об’єкта, на предмет халатності, безвідповідальності чи недоброчесності під час виконання ними службових обов’язків", - написав він у четвер на своїй сторінці у Facebook.

Зеленський вимагає жорстко реагувати на факти виявлених порушень пожежної або техногенної безпеки, домагатися їх безумовного усунення, а також притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили таке.

Президент пропонує оцінити стан і рівень забезпеченості матеріально-технічними і транспортними ресурсами рятувальних підрозділів, служб невідкладного реагування та медицини катастроф; передбачити вдосконалення їх технічного оснащення й оновлення сучасними засобами порятунку та комунікацій.

"Окремо закликаю бізнес – власників торговельних центрів, кінотеатрів, ресторанів, готелів тощо бути соціально відповідальними, забезпечити у своїх закладах пожежну безпеку, не чекаючи державних перевірок", - зазначив він.

Зеленський закликав бути відповідальними і вивчити, нарешті, отримані страшні уроки заради збереження найціннішого - життя українських громадян.

"Про виконану роботу, актуальні проблеми та пропозиції прошу доповісти до 10 січня 2020 року", - резюмував президент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ