20:21 05.12.2019

Герасимов: Якщо хоча б одну з "червоних ліній" перетнуть, це буде цілковитою зрадою інтересів України

2 хв читати
Герасимов: Якщо хоча б одну з "червоних ліній" перетнуть, це буде цілковитою зрадою інтересів України

Вихід за межі хоча б однієї "червоної лінії" в ході переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі 9 грудня буде розцінений як зрада інтересів України, заявляє співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

"Ключове, і про це чітко йшлося в заяві трьох фракцій, яке ініціювала саме "Європейська солідарність", щоб не було перетнуто жодної з "червоних ліній", які були чітко окреслені. Якщо хоча б одну з "червоних ліній" буде перетнуто, це вже буде цілковита зрада інтересів України", - сказав Герасимов агентству "Інтерфакс-Україна" телефоном з Братислави в четвер.

За його словами, основною темою обговорення має стати питання безпеки на Сході України.

"А що стосується "Нормандії" - це Security component first, тобто компонент безпеки повинен бути обговорений першим і виконаний першим", - сказав Герасимов.

Він підкреслив, що "поки продовжують вбивати українців, і не тільки військових, а й цивільних" про політичні компоненти говорити зарано.

Також на думку народного депутата, на переговорах в Парижі не варто піднімати "газове питання".

"Жодним чином до зустрічі "Нормандії" не стосується газове питання, не можна змішувати між собою ці дві речі", - зазначив Герасимов.

Герасимов також повідомив, що на зустрічі ради міністрів країн ОБСЄ в Братиславі, в якій він бере участь у складі української делегації, майже кожен міністр закордонних справ країн ОБСЄ в своїх виступах згадує про порушення територіальної цілісності і суверенітету України, про анексію і незаконну окупацію Криму Російською Федерацією.

"Українська делегація, в складі народних депутатів, представників уряду, в Братиславі чітко відстоює позицію, що ніякі санкції з Російської Федерації не можуть бути зняті, допоки не буде повністю відновлено територіальну цілісність і суверенітет України", - розповів співголова фракції.

За словами Герасимова, також "триває дуже потужна робота делегацій для протидії спробам Росії зняти взагалі з порядку денного питання Криму".

"Її (РФ - ІФ) позиція - взагалі Крим не згадувати, і ми в цьому їм дуже успішно протистоїмо", - підкреслив співголова фракції.

"Що стосується агресії на Сході України - в Донецькій і Луганській областях, то тут ... вони (представники РФ - ІФ) говорили про необхідність прямих переговорів України з представниками самопроголошених республік, розповідали про інші речі, які якраз серед "червоних ліній", - зазначив народний депутат.

За словами Герасимова, "більшість делегацій, що беруть участь у саміті, розуміють, що терористичні угруповання, присутні на Донбасі, є прямими представництвами Кремля і Росії в Україні".

У четвер в Братиславі відкрилася 26-а зустріч ради міністрів країн ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА