20:28 05.12.2019

МЗС України висловило Росії протест у зв'язку із засудженням українця Сейтосманова до 17 років позбавлення волі

2 хв читати
МЗС України висловило Росії протест у зв'язку із засудженням українця Сейтосманова до 17 років позбавлення волі

Міністерство закордонних справ України висловило Росії протест у зв'язку з вироком Південного окружного військового суду українцеві Енверу Сейтосманову за сфабрикованими обвинуваченнями в тероризмі, згідно з яким його засуджено до 17 років позбавлення волі та відбування покарання в колонії суворого режиму.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест російській стороні у зв'язку з вироком Південного окружного військового суду (м. Ростов-на-Дону) громадянину України Енверу Сейтосманову за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі", - йдеться в заяві МЗС України.

У відомстві вказали на відсутність доказової бази та складу злочину в діях Сейтосманова.

"Це судове рішення в черговий раз стало наочним свідченням карального та неправового характеру «російської феміди», яка застосовує антитерористичне законодавство РФ як інструмент політичних репресій проти представників кримськотатарського народу", - йдеться в заяві.

МЗС України також закликало міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму, звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України в РФ та на тимчасово окупованих територіях України, та відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.

Російська Федерація має в повному обсязі виконати резолюції Генасамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 року, "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь (Україна)" від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 року та 22 грудня 2018 року, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти РФ про застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, наголошує в зовнішньополітичне відомство України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА