Політика

Національний штаб захисту рідної землі вимагає від Зеленського провести референдум

Понад 40 політичних і громадських організацій, які виступають проти продажу землі, об'єдналися в Національний штаб захисту рідної землі, повідомляє прес-служба партії ВО "Батьківщина".

Зазначено, що до складу штабу увійшли представники політичних партій і рухів, наукових і професійних спілок, волонтерських і ветеранських організацій, також партія "Батьківщина".

"Якщо ми не будемо керувати своїми земельними ресурсами - наслідки будуть трагічні. Ми залишимося сировинним придатком назавжди. І через жодні міжнародні суди цього не змінимо. Я хочу, щоб усі ми усвідомлювали, на якій межі стоїмо. Це та межа, за якою України в повноцінному вимірі як незалежної суверенної держави вже не буде", - зазначила лідерка партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Крім того, Національний штаб затвердив вимоги до президента Володимира Зеленського, в яких йдеться про необхідність відкласти ухвалення "земельних законів", продовжити мораторій та оголосити референдум, давши народу можливість самостійно вирішити, продавати сільськогосподарську землю чи ні.

"Зеленський знає, що 73% людей проти розпродажу землі. Якщо він усупереч тому протягне земельні закони, це буде означати, що він працює не на Україну. Це означатиме, що він працює на замовлення, яке йде зовсім з інших сторін, але точно не від народу України", - додала Тимошенко.

На першому засіданні Національного штабу також було ухвалено рішення про об'єднання в один спільний рух усіх штабів, створених різними організаціями. Активісти звернулися до депутатів різних рівнів із закликом підтримати вимоги штабу. Окреме звернення щодо неприпустимості відкриття в Україні ринку землі направили до міжнародних організацій.

Владу попередили, що в разі ігнорування вимог людей, Національний штаб залишає за собою конституційне право на мирні протести.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ