20:35 05.12.2019

Національний штаб захисту рідної землі вимагає від Зеленського провести референдум

2 хв читати
Національний штаб захисту рідної землі вимагає від Зеленського провести референдум

Понад 40 політичних і громадських організацій, які виступають проти продажу землі, об'єдналися в Національний штаб захисту рідної землі, повідомляє прес-служба партії ВО "Батьківщина".

Зазначено, що до складу штабу увійшли представники політичних партій і рухів, наукових і професійних спілок, волонтерських і ветеранських організацій, також партія "Батьківщина".

"Якщо ми не будемо керувати своїми земельними ресурсами - наслідки будуть трагічні. Ми залишимося сировинним придатком назавжди. І через жодні міжнародні суди цього не змінимо. Я хочу, щоб усі ми усвідомлювали, на якій межі стоїмо. Це та межа, за якою України в повноцінному вимірі як незалежної суверенної держави вже не буде", - зазначила лідерка партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Крім того, Національний штаб затвердив вимоги до президента Володимира Зеленського, в яких йдеться про необхідність відкласти ухвалення "земельних законів", продовжити мораторій та оголосити референдум, давши народу можливість самостійно вирішити, продавати сільськогосподарську землю чи ні.

"Зеленський знає, що 73% людей проти розпродажу землі. Якщо він усупереч тому протягне земельні закони, це буде означати, що він працює не на Україну. Це означатиме, що він працює на замовлення, яке йде зовсім з інших сторін, але точно не від народу України", - додала Тимошенко.

На першому засіданні Національного штабу також було ухвалено рішення про об'єднання в один спільний рух усіх штабів, створених різними організаціями. Активісти звернулися до депутатів різних рівнів із закликом підтримати вимоги штабу. Окреме звернення щодо неприпустимості відкриття в Україні ринку землі направили до міжнародних організацій.

Владу попередили, що в разі ігнорування вимог людей, Національний штаб залишає за собою конституційне право на мирні протести.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА