16:48 06.12.2019

Рим підтримає антиросійські санкції ЄС, озвучить свою позицію у понеділок - глава МЗС Італії

1 хв читати
Рим підтримає антиросійські санкції ЄС, озвучить свою позицію у понеділок - глава МЗС Італії

 Саміт Євросоюзу підтвердить санкції стосовно Росії, Італія підтримала це рішення, заявив глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо на спільній із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим прес-конференції у Римі.

"Ми обговорили також тему, що стосується санкцій. У понеділок, найближчими днями, будуть важливі зустрічі в Раді Європи щодо міжнародних справ, на яких обговорюватимуть відновлення санкцій щодо Росії з боку Євросоюзу", - сказав глава МЗС Італії.

Він зазначив, що "Італія долучилася, звісно, до європейських рішень, але хотіла б, проте, свою позицію висловити - і з політичної точки зору, і також із економічної точки зору".

"Санкції та контрсанкції, яким чином вони відображаються на нашій країні, на нашій економіці... З іншого боку, наголошую все-таки на важливості Мінських угод для того, щоб розморозити цю ситуацію", - сказав міністр.

За словами Майо, він пояснив Лаврову "необхідність того, щоб було знято одну санкцію, яка, на мій погляд, не входить у ті параметри, які було створено стосовно деякої європейської продукції".

"Я маю на увазі пармезан, наш чудовий продукт", - пояснив глава італійської дипломатії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА