08:03 09.12.2019

Перша під головуванням Борреля Рада глав МЗС країн ЄС обговорить відносини з Африкою і права людини

2 хв читати
Перша під головуванням Борреля Рада глав МЗС країн ЄС обговорить відносини з Африкою і права людини

Рада ЄС із закордонних справ збереться в Брюсселі в понеділок уперше під головуванням нового глави дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля.

Як завжди, засідання почнеться з огляду актуальних міжнародних подій, повідомляє прес-служба ради.

З цього розділу порядку глави МЗС країн ЄС обговорять ситуацію в Гонконзі з урахуванням маніфестацій і місцевих виборів, які там відбуваються.

Міністри розглянуть розвиток політичної ситуації в Молдові у зв'язку зі зміною уряду в результаті вотуму недовіри 12 листопада, через кілька тижнів після схвалення Євросоюзом заходів бюджетної підтримки, спрямованих на допомогу країні у проведенні реформ у сферах правової держави і сільського розвитку.

На засіданні буде порушено становище в Болівії і підготовка виборів в країні.

Як очікується, ще однією темою для розгляду міністрами з розділу актуальних подій може стати Туреччина в зв'язку з ситуацією на північному сході Сирії, а також турецька бурова діяльність поблизу берегів Кіпру в світлі затвердження в листопаді Радою ЄС рамкових умов з обмежувальних заходів союзу у відповідь на незаконні бурові роботи Анкари в Східному Середземномор'ї.

Головна частина порядку денного почнеться з обміну думками про відносини Євросоюзу з Африкою в перспективі підготовки міністерської наради, а також саміту Євросоюз - Африканський союз в 2020 році.

Наступним пунктом буде діяльність ЄС в сфері прав людини, зокрема, в зв'язку з Днем прав людини, який відзначається 10 грудня. У Раді ЄС уточнюють, що дискусія буде присвячена головним чином інструментам, якими володіє ЄС, і його пріоритетам у майбутній роботі на цьому напрямі.

В ході неформального обіду міністри обміняються думками з новим високим представником ЄС із закордонних справ Боррелем про майбутні завдання і методи роботи.

Рада ЄС прийме у понеділок без обговорення низку висновків.

Зокрема буде затверджений документ про арктичну політику Євросоюзу. У ньому, як повідомляється в проекті порядку денного, будуть визнані "значення арктичного регіону і швидкий розвиток ситуації в цьому регіоні". "ЄС повинен стежити за тим, щоб його власний стратегічний підхід враховував відповідні зміни", - заявить рада в своєму висновку.

Очікуються також висновки щодо Демократичної Республіки Конго і Судану.

У висновку про пакт з цивільних аспектів спільної політики ЄС у сфері безпеки та оборони буде відзначено внесок цивільних місій в міжнародні мир і стабільність і життєво важлива роль, яку вони відіграють у боротьбі проти тероризму.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА