19:07 10.12.2019

Треба шукати додаткові механізми та можливості для модифікації Мінських угод - Хандогій

2 хв читати
Треба шукати додаткові механізми та можливості для модифікації Мінських угод - Хандогій

Перший заступник міністра закордонних справ України (2007-2010 років) Володимир Хандогій заявив, що українська влада має шукати механізми та можливості модифікації Мінських угод.

"Моя точка зору полягає у тому, що треба шукати додаткові механізми та можливості для модифікації Мінських угод. Тому що у такій редакції, в якій вони є на сьогодні, на мій погляд, вони не можуть бути реалізовані в інтересах України", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок, коментуючи результати переговорів у "нормандському форматі" у Парижі.

Водночас він послався на слова канцлера Німеччини Ангели Меркель під час прес-конференції "нормандської четвірки" про те, що Мінські домовленості - "це не щось висічене у граніті".

"Минуло багато років, ми бачимо, що вони (Мінські домовленості - ІФ) не дають очікуваного результату, тому така констатація з боку Меркель говорить про те, що ми могли б уже не молитися на Мінські угоди, як на "священну корову", а шукати можливостей, щоб все-таки зрушити ситуацію з місця. Там можна говорити про певну модифікацію послідовності виконання деяких пунктів тощо", - пояснив він.

Хандогій зазначив, що українська сторона має робити конкретні пропозиції про те, як можна модифікувати цей документ, "щоб перед нами не стояла дилема, що нас, фактично, змушують (посилаючись на те, що так записано у Мінських угодах) вирішувати політичні питання до остаточного вирішення проблем із безпеки, зокрема контролю над кордоном".

Крім того, екс-заступник глави МЗС висловив думку про необхідність розширення "нормандського формату", оскільки вчотирьох конфлікт такої складності вирішити неможливо, особливо з огляду на те, що з чотирьох учасників, один - агресор, а інший - жертва.

"Нам, безумовно, треба думати про розширення кола учасників. Це теж, мені здається, той висновок, який може зробити влада сьогодні", - резюмував експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА