17:44 11.12.2019

Корнієнко: В четвер у ВР дуже насичений порядок денний

2 хв читати
Корнієнко: В четвер у ВР дуже насичений порядок денний

Верховна Рада планує на пленарному засіданні у четвер, 12 грудня, розглянути велику кількість законодавчих ініціатив, зокрема про пролонгацію на рік закону про особливий статус Донбасу, у сфері освіти, а також створить слідчу комісію з питань нападу на активістів, повідомив перший заступник глави фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Завтра дуже насичений порядок денний. З того, що хотілося б відзначити, - це нарешті ми дійшли згоди між фракціями й усередині фракції щодо тимчасової слідчої комісії з питань нападу на активістів, так званої комісії у справі Гандзюк. Думаю, що завтра ми її в залі проголосуємо, й розпочнеться процес роботи цієї тимчасової слідчої комісії, вона справді дуже важлива, ... й багато поточних законопроектів", - сказав Корнієнко на брифінгу журналістам у середу в Києві.

Крім цього, він повідомив, що Верховна Рада в четвер розгляне і може проголосувати в цілому законопроект №2569, що продовжує дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих району Донецької та Луганської областей іще на рік.

Відповідаючи на запитання про те, чи розглядатиметься законопроект про гральний бізнес, Корнієнко сказав: "Ні, грального, здається, не буде".

Також, за його словами, буде розглянуто законопроект щодо освіти й низку законопроектів у другому читанні.

"Буде щодо освіти - №2299, там низка змін стосовно вищої освіти. Буде кілька других читань важливих, ну, тобто така гарна "спортивна програма", - сказав нардеп.

Парламентарій не уточнив, які саме важливі законопроекти Верховна Рада має намір розглянути на засіданні 21 грудня.

Водночас член комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Сергій Лабазюк (позафракційний) написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що в четвер у парламенті планують проголосувати у другому читанні та в цілому за законопроект про ринок землі.

"Сьогодні, як і очікувалося, розгляду поправок (до законопроекту про ринок землі на засіданні аграрного комітету - ІФ) не відбулося. А вже завтра очікується голосування за законопроект у цілому на позачерговому засіданні Ради. Водночас на 8:00 призначено засідання аграрного комітету з цього питання", - написав нардеп у середу.

У цьому контексті він нагадав, що поправок до цього законопроекту "майже 5000", висловивши переконання, що їх фізично неможливо розглянути протягом одного пленарного засідання.

"Але очевидно, що на завтра планується якийсь "сюрприз" зі спробою прийняти закон у цілому", - додав Лабазюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА