10:55 12.12.2019

Україна дякує Палаті представників США за затвердження санкцій проти "Північного потоку-2"

2 хв читати
Україна дякує Палаті представників США за затвердження санкцій проти "Північного потоку-2"

Україна висловлює вдячність Палаті представників Конгресу США за затвердження закону про оборонний бюджет, у якому додано положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2", повідомляє Офіс президента на сторінці у Twitter.

"Україна вдячна за 337 голосів на підтримку санкцій, пов'язаних із будівництвом "Північного потоку-2". Це політичний проект, який підриває енергетичну безпеку Європи", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше палата представників CША підтримала законопроект про оборонний бюджет (National Defense Authorization Act, NDAA) на 2020 рік, повідомляє The Hill.

Згідно з виданням, законопроект було ухвалено 377 голосами проти 48. Загалом 41 демократ і шість республіканців проголосували проти законопроекту.

Тепер законопроект має затвердити Сенат. Президент США Дональд Трамп заявив, що підпише документ.

Раніше повідомлялося, що проект оборонного бюджету на 2020 рік сумою $738 млрд погодили комітети з питань збройних сил Палати представників і Сенату американського Конгресу.

Бюджет, зокрема, передбачає збільшення на 3,1% видатків на фінансування нових ініціатив для боротьби з конкуренцією і погрозами з боку Росії та Китаю.

У документі зазначається, що необхідність конкуренції з Росією і Китаєм зумовлена тим, що Москва й Пекін "дистанціюються від того, щоб підірвати нинішній міжнародний порядок".

Для "стримування Росії" пропонується збільшити на $734 млн видатки на "європейську оборонну ініціативу".

Упроваджується заборона на співпрацю з Росією за військовою лінією. Енергетичну безпеку Європи в бюджеті пропонується гарантувати за рахунок застосування санкцій проти компаній, які беруть участь у реалізації проектів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

До проекту бюджету також закладено допомогу Україні на потреби безпеки розміром $300 млн. Ця стаття передбачає постачання Києву летальних озброєнь. Розглядаються також можливості надання українським збройним силам крилатих ракет і протикорабельних ракет наземного базування.

Загалом на фінансування "надзвичайних зарубіжних операцій" планується спрямувати $71,5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА