14:17 12.12.2019

Зеленський обіцяє, що темп змін із ключових складових формули майбутнього для України в 2020 році тільки наростатиме

2 хв читати
Зеленський обіцяє, що темп змін із ключових складових формули майбутнього для України в 2020 році тільки наростатиме

Президент України Володимир Зеленський окреслив п'ять складових формули майбутнього для України: досягнення миру, ефективні інститути та прозорі правила гри, інвестиції, нова інфраструктура та народовладдя, й обіцяє, що за всіма цими напрямами темп змін у 2020 році тільки наростатиме.

"Формула майбутнього для України передбачає п'ять складових. І перша з них - звісно, мир. Без миру жодного розвитку бути не може. Тому ми не тягнутимемо час, не очікуватимемо, доки мирне вирішення впаде нам із небес, доки його принесуть нам на блюдечку зарубіжні партнери. Ми хочемо миру на наших умовах", - написав він у своїй статті "Вперед і вгору", яку буде опубліковано у спецвипуску журналу "Новое время" від 12 грудня під назвою "Світ у 2020".

Зеленський наголосив, що такий мир полягає в поверненні Україні територій і людей. "З припиненням обстрілів і справжнім, а не фейковим мирним процесом. І тому саме ми, а не хтось інший, зобов'язані діяти і домагатися мирних рішень", - зазначив він.

Президент зазначив, що Україні також потрібні ефективні інститути та прозорі правила гри, обов'язкові для всіх. "Перемога над корупцією і справедливі суди, рівність усіх перед законом і ліквідація привілеїв для обраних. Безумовний захист прав власності й жорсткі рамки повноважень, в які буде поставлено будь-якого чиновника - від президента до сільського старости", - заявив він.

За його словами, Україні конче необхідні інвестиції, для чого слід прибрати непрохідні бар'єри і непотрібні регуляції, які гальмують розвиток бізнесу, побудувати податкову систему, здатну стимулювати ініціативу, створити прозорі ринки, які не матимуть впливу "корупціонери і рейдери".

Зеленський звернув увагу на важливість якісно нової інфраструктури, причому не тільки доріг, але медичної та освітньої, цифрової та енергетичної, фінансової та комунальної інфраструктури.

Глава держави також вважає за необхідне забезпечити в Україні не декларативне, а реальне народовладдя, щоб люди могли впливати на рішення влади від рівня громади до президента.

"У цій формулі майбутнього немає більш чи менш важливих елементів. Ми так довго відкладали справжні зміни, що сьогодні повинні робити все і відразу. Не витрачаючи час на договірняки і корупційні схеми. Ми вже почали втілювати в життя цей підхід", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що можна скільки завгодно сміятися над "турборежимом" роботи влади, але в країні відбуваються зміни, на які не наважувалися цілі покоління українських політиків.

"У 2020-му темп змін тільки наростатиме - за всіма п'ятьма напрямами. Зачароване коло розвитку розімкнули. І тепер тільки один шлях: вперед і вгору. Ну що, побігли!" - таким закликом він завершив свою статтю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА