14:39 12.12.2019

Порошенко: Путін "продавлює" відсутню в Мінських угодах "формулу Штайнмаєра", щоб домогтися скасування санкцій

2 хв читати
Порошенко: Путін "продавлює" відсутню в Мінських угодах "формулу Штайнмаєра", щоб домогтися скасування санкцій

Керівництво Росії прагне включити до переговорного процесу "формулу Штайнмаєра", що не має стосунку до Мінських угод, для того, щоб домогтися скасування введених проти неї міжнародних санкцій, адже саме ці угоди лежать в основі санкцій, заявив нардеп від фракції "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Я наголошую, що в обґрунтуванні застосування санкцій і Європейського Союзу, і США проти Росії - невиконання Мінських угод. Це де-факто єдиний інструмент тиску на Росію, який має глобальний світ. Не для того, щоб залучити її до відповідальності, ми це будемо робити через механізми міжнародних судів, а щоб мотивувати Росію сісти за стіл переговорів і виконати те, що записано в угодах. Насамперед виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань і повернення українського суверенітету на окуповані території", - зазначив Порошенко в четвер у кулуарах Верховної Ради.

Парламентарій також висловив переконання, що рішення саміту "нормандської четвірки" ухваленні не на користь України, оскільки, зокрема, в Парижі не згадувалися пропозиції з дорожньої карти виконання Мінських угод та міжнародної миротворчої місії на Донбасі.

"Ні про яку "формулу Штайнмаєра" ні в яких Мінських угодах нічого немає. Чому розведення військ? Чому "формулу Штайнмаєра", якої немає в Мінських угодах, Путін продавлює? Позиції, які потрібні Україні, навіть не порушуються, включаючи дорожню карту, миротворців, позиції щодо зміцнення обороноздатності й прозорості процесу", - наголосив Порошенко.

Він висловив переконання, що Україна має світову підтримку і не скористатися цим абсолютно безвідповідально.

"Нам потрібно скоординувати зусилля і єдиною позицією захистити українські інтереси, так як це було зроблено в попередні п'ять років. Не дати можливості послаблювати Україну", - наголосив парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА