16:16 12.12.2019

Президенти України та ЄК погодили кроки, необхідні для якнайшвидшого виділення 2-го траншу макрофінансової допомоги ЄС

1 хв читати
Президенти України та ЄК погодили кроки, необхідні для якнайшвидшого виділення 2-го траншу макрофінансової допомоги ЄС

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн обговорили актуальні питання порядку денного Україна-ЄС, зокрема погодили необхідні для якнайшвидшого виділення другого траншу макрофінансовій допомоги Євросоюзу обсягом EUR500 млн.

"У контексті досягнення домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової програми розширеного фінансування президент України та президент Європейської комісії узгодили кроки, необхідні для виділення найближчим часом другого траншу макрофінансової допомоги ЄС обсягом EUR500 млн", - повідомляє прес-служба глави Української держави в четвер.

Зеленський також запропонував знайти шляхи для якнайшвидшого підписання угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір.

"Окрему увагу співрозмовники приділили питанню забезпечення безперебійного транзиту газу газопроводами України та перспективам укладення нового договору з Російською Федерацією. Домовилися продовжити відповідну роботу, зокрема за підтримки нового складу Європейської комісії у тристоронньому форматі", - йдеться в інформації.

Зеленський також повідомив фон дер Ляєн про підсумки саміту в "нормандському форматі", який відбувся 9 грудня в Парижі, та наголосив на важливості виконання Російською Федерацією досягнутих домовленостей.

"Урсула фон дер Ляєн вітала зусилля української сторони, докладені з метою відновлення переговорів у "нормандському форматі", та досягнення вагомих результатів зустрічі", - йдеться в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА