10:40 13.12.2019

Порошенко наполягає на необхідності посилення санкцій проти Росії

2 хв читати
Порошенко наполягає на необхідності посилення санкцій проти Росії

П'ятий президент України Петро Порошенко наполягає на необхідності не лише продовження, а й посилення санкцій проти Російської Федерації.

"Тому що якщо Російська Федерація протягом шести років не виконує взяті на себе зобов'язання, якщо Російська Федерація не виконує прямі норми міжнародного права, якщо РФ не виконує рішення міжнародних судів, то вона, безумовно, заслуговує посилення санкцій", - заявив він в інтерв'ю для "Радіо Свобода".

Порошенко уточнив, що йдеться не лише про спір із "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі, а й про розгляд у Гамбурзькому суді, який присвячений акту агресії проти Збройних сил України в Керченській протоці восени 2018 року, про позови, які подавали у зв'язку з невиконанням Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і за фактами переслідування кримських татар на території Криму.

"Ці та інші позиції сьогодні в переліку наших претензій, який розширюватиметься. Врешті-решт, завдяки нашим зусиллям міжнародна правова відповідальність Росії, включно з військовим трибуналом у Гаазі, має настати", - переконаний Порошенко.

Він також наголосив, що має намір продовжувати зусилля зі зміцнення світової коаліції на підтримку України.

"Уже йде шостий рік безупинної агресії проти України з боку Росії. З перших днів мого президентства одним із ключових завдань було створення світової коаліції для забезпечення світової солідарності з Україною, і це завдання було успішно виконане. (...) Доти, доки окупована земля України, включно з Донбасом і Кримом, не буде звільнена від російської військової присутності і український суверенітет не буде відновлено, я як п'ятий президент, як народний депутат і як громадянин робитиму все від мене залежне, щоб цю коаліцію зацементувати", - заявив Порошенко.

Він також наголосив, що продовження Радою ЄС санкцій проти Росії ще на півроку також є результатом цих зусиль.

"Усі мої останні виступи на різних форумах були спрямовані на те, щоб Україна залишалася високо на порядку денному світової системи безпеки", - зазначив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА