11:04 13.12.2019

Зеленський привітав Джонсона з перемогою на виборах

2 хв читати
Зеленський привітав Джонсона з перемогою на виборах

Президент України Володимир Зеленський привітав прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона з перемогою на виборах.

"Щиро вітаю Бориса Джонсона з перемогою! У цей ключовий період для Великої Британії ми бажаємо благополуччя нашим британським друзям і союзникам. Готовий працювати разом на благо наших народів, а також миру та процвітання у Європі", - написав Зеленський на своєму каналі у Telegram.

Раніше результати опитувань, проведених на виходах із виборчих дільниць, показали, що правляча Консервативна партія Великої Британії змогла забезпечити собі більшість у Палаті громад за підсумками виборів.

Згідно з даними, оприлюдненими телеканалом Sky News, Торі отримують 368 місць, Лейбористська партія Джеремі Корбіна - 191 місце. Шотландська національна партія може розраховувати на 55 місць, Ліберальні демократи - на 13. "Зелені" можуть отримати лише одне місце, решта 22 місця розподіляться між іншими партіями, які брали участь у виборах.

Для отримання більшості консерваторам було необхідно отримати щонайменше 326 місць у 650-місцевій нижній палаті британського парламенту.

У четвер у Великій Британії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент є у Великій Британії вищим законодавчим органом. Палата громад - це нижня палата парламенту, вона формується в результаті загальних виборів на основі мажоритарної системи відносної більшості.

Джонсон має намір вже наступного тижня розглянути на засіданні парламенту питання про вихід з Євросоюзу, якщо прогнози про перемогу його Консервативної партії на парламентських виборах підтвердяться, пише у п'ятницю The Guardian.

Якщо офіційні результати підтвердять перемогу консерваторів, то парламент повернеться у вівторок з консервативним урядом, який перенесе друге читання законопроекту про угоду про вихід з ЄС на наступну п'ятницю, 20 грудня, повідомляє видання.

Джонсон наполягав, що він може домовитися про торговельну операцію після Brexit із ЄС без необхідності подовжувати перехідний період після закінчення 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

Макрон: "Ми будемо готові відреагувати задля безпеки України та європейців"

Макрон: Франція має свою позицію щодо ядерного стримування

Кулеба поговорив телефоном із Блінкеном

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА