17:29 13.12.2019

Медведчук: Зміни до Мінських угод можуть вноситися тільки за погодженням з усіма сторонами, які їх підписали

2 хв читати
Медведчук: Зміни до Мінських угод можуть вноситися тільки за погодженням з усіма сторонами, які їх підписали

Озвучені представником України в Тристоронній контактній групі (Україна, Росія, ОБСЄ) Олексієм Резніковим ініціативи української сторони про те, що до Мінських угод буде внесено зміни, не прописані в комюніке за підсумками зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі, заявляє голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя", нардеп однойменної фракції Віктор Медведчук.

"Ви знаєте, насамперед – а чому взагалі цей пан, якого ви називаєте, вирішив, що хтось готуватиме зміни до Мінських угод? Хіба про це ми прочитали в паризькому комюніке? Хіба там стоїть питання з приводу змін? Ну, ми знаємо, що під час зустрічі порушувалося питання, і пан Зеленський про це говорив, що він ставив питання щодо часу переходу контролю над кордоном між РФ і Україною. Ви чули відповіді щодо цього. До того ж, я вам відкрию страшну таємницю: проект комюніке, яке було затверджене 9 грудня, складали, затверджували й узгоджували ще 11 вересня. І, звісно, українська сторона, в це я охоче вірю, ставила питання про зміну до цієї частині або про зміни. Ви знаєте, що є ще одна, глибока, просто, скажімо так, "геніальна думка", хто може представляти Донбас у Мінську? Це мають бути інші представники, які сьогодні живуть на контрольованих територіях, але є людьми, яких шанують на Донбасі. Так, може бути, може бути. Тільки це треба погодити з усіма зацікавленими сторонами. А хіба таке погодження було? Ну, напевно, спроби були? А чим закінчилося? Нічим! І після комюніке в Парижі, яке затверджено главами держав, хтось собі дозволяє, як цей пан Резніков, міркувати, філософствувати на тему змін до Мінських угод", - цитує Медведчука прес-служба "ОПЗЖ" у п'ятницю.

Народний депутат також зазначив, що, якщо Україна і захоче внести зміни до Мінських угод, вона має узгодити це з представниками всіх сторін - ОБСЄ, Росією, "а також із представниками Донецька та Луганська".

"Є ще одна дискусія дуже цікава. Це з приводу того, що Меркель справді у своєму виступі сказала, що Мінські угоди можна реалізовувати з урахуванням гнучкості. Знаєте, що таке гнучкість? Це коли пункт третій (умовно) або пункт п'ятий вирішується після четвертого, а сьомий – після одинадцятого. Ось це гнучкість. А зміни до Мінських угод можуть вноситися лише за погодженням з усіма сторонами, які їх підписали. Нагадую, що ці Мінські угоди, а якщо бути точним – "Комплекс заходів з виконання Мінських угод", підписаний 12 лютого 2015 року, був затверджений декларацією глав держав "нормандської четвірки", підписаний представником ОБСЄ, Україною, РФ, а також представниками Донецька і Луганська. От всі задіяні сторони й мають погодитися з такими змінами", - додав нардеп.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА