20:57 13.12.2019

Заступник керівника ОП Жовква обговорив із заступником держсекретаря МЗС Польщі подальший розвиток українсько-польських відносин

1 хв читати
Заступник керівника ОП Жовква обговорив із заступником держсекретаря МЗС Польщі подальший розвиток українсько-польських відносин

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква зустрівся із заступником державного секретаря Міністерства закордонних справ Польщі Марчином Пшидачем, сторони погодили графік заходів політичного діалогу на найвищому рівні.

"Марчин Пшидач підтвердив незмінну підтримку Польщею територіальної цілісності та суверенітету України й висловив готовність офіційної Варшави продовжувати тиск на Російську Федерацію з метою виконання Мінських домовленостей", - повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Зазначається, що сторони обговорили пріоритетні напрями взаємодії в контексті реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України. "Польща налаштована продовжувати активну підтримку нашої держави у цьому напрямі", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі також йшлося про основні питання двостороннього порядку денного, зокрема щодо реалізації домовленостей, досягнутих на рівні глав держав, а також під час засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі 5 листопада 2019 року у Львові.

"Обговорюючи проблематику вшанування спільної історичної пам’яті, Ігор Жовква наголосив, що Україна надала дозволи на проведення пошукових робіт та очікує на відповідні кроки з боку польської сторони щодо упорядкування місць української пам’яті на території Польщі", - зазначили в Офісі президента.

Окрім того, співрозмовники узгодили графік заходів політичного діалогу на найвищому рівні на найближчі місяці.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА