11:21 14.12.2019

Міністр у справах ветеранів Коляда про звинувачення волонтерів у вбивстві Шеремета: Хоч би чим закінчилася ця справа - програє держава

3 хв читати
Міністр у справах ветеранів Коляда про звинувачення волонтерів у вбивстві Шеремета: Хоч би чим закінчилася ця справа - програє держава

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда зазначає, що доказова база звинувачень волонтерам та ветеранам АТО у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета має бути абсолютно переконливою, в іншому разі репутаційні ризики держави зростуть у рази.

"Оскільки всі обвинувачені - беззаперечні авторитети у ветеранському та волонтерському русі, відокремлювати справу від образу всього руху вже не вийде. Хоч би чим закінчилася ця справа-програє держава, передусім репутаційно", - написала Коляда на своїй сторінці у "Фейсбуці" в суботу вранці.

Вона також наголосила, що Мінветеранів виконуватиме свої прямі функції щодо бенефіціарів. "Ми готові надати весь спектр правової допомоги, не даючи при цьому оцінки справи по суті", - повідомила міністр.

Крім того, Коляда зазначила, що враховуючи чутливість теми, суспільну значимість постаті самого Павла Шеремета, а також фігур обвинувачених, рівень доказової бази у справі має бути абсолютно переконливим для всіх.

"Якщо виникатимуть найменші сумніви в адекватності звинувачень, репутаційні ризики держави зростуть у рази. І останнє. Звертаюся до всіх - чиновників, правоохоронців, журналістів, ветеранів, волонтерів. ( ... ) Навіть не прошу, вимагаю - стежте за формулюваннями, вивіряйте кожне слово, коли даєте оцінку людям і діям. Є правові рамки, а ще морально-етичні", - йдеться в повідомленні.

Міністр додала, що вбивство Шеремета має бути розслідуваним, але ні в кого має виникати сумнівів щодо доказової бази.

"Образ ветерана і волонтера - це образ героя і захисника. І він ніяк не може бути поєднаним з образом вбивці", - підсумувала Коляда.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру кільком фігурантам справи. У той же день відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС та президента України Володимира Зеленського, на якому були частково розкриті проміжні результати розслідування і названі імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Підозру у вбивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугар, волонтеру і дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримали. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 08 лютого 2020 року волонтеру і дитячому лікарю Юлії Кузьменко, якій висунуто підозру у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета в 2016 році. Також суд обрав для підозрюваної у справі вбивства журналіста Павла Шеремета медсестрі Яні Дугар запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

14 грудня Печерський районний суд Києва заарештував до 8 лютого 2020 року ветерана АТО і музиканта Андрія (Riffmaster) Антоненка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА