16:18 14.12.2019

У "Голосі" вважають, що справу про вбивство журналіста Павла Шеремета навмисне політизують

2 хв читати
У "Голосі" вважають, що справу про вбивство журналіста Павла Шеремета навмисне політизують

Справу про вбивство журналіста Павла Шеремета навмисне політизують, щоб жоден поліцейський і суддя не наважився взяти на себе відповідальність поставити крапку і говорити правду, вважає народний депутат фракції "Голос" Ярослав Юрчишин.

"Насправді боротьба з корупцією або розслідування чутливих, суспільно значущих злочинів у нас здійснюється за принципом National Geographic: зловили, показали, відпустили. Але найгірше в цій ситуації те, що політики часто цим зловживають з метою піару, - жодної іншої мети присутності президента на цій прес-конференції не було. Це принципово неправильно", - сказав нардеп в ефірі "Прямого каналу".

Він також відзначив абсурдність проведення брифінгу з розслідування вбивства Шеремета в Києві 12 грудня, оскільки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков міг повідомити, що розслідування завершується, але включатися як політична фігура він не повинен був.

"Він не слідчий, не адвокат, не юрист, не сторони процесу - він не мав говорити на прес конференції про деталі справи. Це однозначно політизація", - наголосив Юрчишин.

Нардеп додав, що дуже важливо в цій ситуації не допускати узагальнень – "не судити загально про волонтерів, якщо одного з них підозрюють у злочині".

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру кільком фігурантам справи. У той же день відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС та президента України Володимира Зеленського, на якому були частково розкриті проміжні результати розслідування і названі імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Підозру у вбивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугар, волонтеру і дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримали. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 08 лютого 2020 року волонтеру і дитячому лікарю Юлії Кузьменко, якій висунуто підозру у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета в 2016 році. Також суд обрав для підозрюваної у справі вбивства журналіста Павла Шеремета медсестрі Яні Дугар запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

14 грудня Печерський районний суд Києва заарештував до 8 лютого 2020 року ветерана АТО і музиканта Андрія (Riffmaster) Антоненка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА