14:56 15.12.2019

Українська сторона в Парижі хотіла відредагувати узгоджений заздалегідь документ нормандського саміту - Пєсков

1 хв читати
Українська сторона в Парижі хотіла відредагувати узгоджений заздалегідь документ нормандського саміту - Пєсков

Саміт "Нормандської четвірки" в Парижі був непростим, зокрема для президента РФ Володимира Путіна. Українська сторона з самого початку намагалася внести поправки до раніше узгодженого підсумкового документа, повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Це була дуже важка робота упродовж шести-семи годин. Річ у тому, що Парижу передувала напружена робота помічників президентів над текстом, щоб його було прийнятоухвалено за підсумками переговорів лідерів. Українська сторона розпочала зустріч з бажання відредагувати деякі пункти цих домовленостей, тобто те, що вже було погоджено помічниками, зокрема і представником України", - сказав Пєсков в програмі "Велика гра" на Першому каналі.

Він додав, що "дипломатична еквілібристика навколо формулювань - це дуже важка робота, тим паче, що робота велася трьома мовами - українською, російською та референтною - англійською". Як розповів представник Кремля, "формулювання робили самі лідери, пропонувалися формулювання однією стороною, які не могли бути прийняті іншою, і ця робота тривала багато годин".

"Це важко фізично, затратно з точки зору розумової енергії. Працездатність Путіна феноменальна, але для будь-якої людини це важка праця. Це були дуже непрості переговори", - сказав прес-секретар президента.

За його словами, "пропоновані формулювання часто не зовсім лягали в загальну канву, і це потрібно було контролювати і поправляти по ходу, незважаючи на загальну виражену всіма прихильність Мінським домовленостям".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА