12:32 16.12.2019

Геращенко заявила, що зміни Зеленського до Конституції знищать європейську децентралізацію

2 хв читати

Народний депутат фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко заявила, що законопроект №2598 "Про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади", поданий на розгляд парламенту президентом України Володимиром Зеленським, знищить європейську модель самоврядування в країні.

"Внесені зміни до Конституції, які тільки сьогодні були оприлюднені на сайті Верховної Ради, насправді свідчать про те, що скасовується європейська модель децентралізації, як сказав колега зі "Слуги народу", навіть у Києва статус забирають", - заявила Геращенко на погоджувальній раді парламенту в понеділок.

Депутат додала, що глава держави через призначуваного ним перфекта зможе скасовувати повноваження мерів і рад, скасовувати та розпускати громади. Також, як стверджує Геращенко, через того ж префекта президент отримає право призначати державних уповноважених, роль яких і повноваження незрозумілі.

"Попередня влада, яку ви так любите критикувати, вносила зміни до Конституції після засідання Конституційної ради, до якої входили не лише експерти-конституціоналісти, а й представники всіх політичних партій, зокрема й опозиції. Сьогодні ж усе це народжується в надрах ОП, абсолютно не читається з експертами, немає ніякої Конституційної ради. Навіть правляча партія дізналася про ці зміни й побачила їхній текст сьогодні вранці, хоча на сайті інформація про його реєстрацію з'явилася кілька днів тому", - додала депутат від "Євросолідарності".

Вона назвала ініціативу Зеленського спробою повернути Радянський Союз і знищенням європейської децентралізації.

Як повідомлялося, 13 грудня президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення змін до Конституції країни щодо децентралізації влади. Відповідний законопроект №2598 зареєстровано в п'ятницю. Документ визначений як невідкладний до розгляду в парламенті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА