13:46 16.12.2019

Марина Порошенко заявляє про припинення повноважень голови Української культурного фонду через тиск Офісу президента

2 хв читати
Марина Порошенко заявляє про припинення повноважень голови Української культурного фонду через тиск Офісу президента

Голова Українського культурного фонду (УКФ), дружина п’ятого президента України Петра Порошенка Марина Порошенко написала заяву про дострокове припинення своїх повноважень у зв'язку з тиском із боку теперішньої влади на членів команди фонду.

"Декілька днів тому від міністра культури молоді та спорту України до Наглядової ради Українського культурного фонду надійшла "пропозиція" достроково припинити мої повноваження як голови Наглядової ради. Зрозуміло, що цей крок ініціював Офіс президента, і про культуру в цій ситуації там явно не думали. Очевидно, що у нас різні погляди на культуру взагалі, і на політичну культуру зокрема", - повідомила Порошенко у своєму відеозверненні, розміщеному на сайті партії "Європейська солідарність" у понеділок.

За її словами, претензії до неї викликані через її прізвище. "Претензія до мене одна - моє прізвище. Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто - ні нинішній президент, ні міністр культури, - викреслити її не зможе", - зазначила Порошенко.

Вона також подякувала команді за плідну роботу та підтвердила, що надалі займатиметься благодійною діяльністю, інклюзивною освітою, культурними та художніми проектами.

У свою чергу міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський на своїй сторінці у Facebook написав, що просив наглядову раду Українського культурного фонду розглянути питання про припинення повноважень Марини Порошенко для "виключення політизованості позицій глави УКФ".

"Минулого тижня я звернувся до наглядової ради Українського культурного фонду з проханням розглянути питання про припинення повноважень Марини Порошенко на посаді голови наглядової ради. Переконаний, що для державної інституції, якою є УКФ, важливо залишатися поза політичними суперечками та виключити "політизованість" позиції голови наглядової ради", - зазначено в повідомленні.

Він зазначив, що нового голову УКФ буде обрано на засіданні наглядової ради в січні 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА