18:03 16.12.2019

Макрон і Меркель продемонстрували розуміння "червоних ліній" для України - посол Франції

2 хв читати
Макрон і Меркель продемонстрували розуміння "червоних ліній" для України - посол Франції

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен вважає важливим фактом те, що під час саміту в "нормандському форматі" в Парижі 9 грудня президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель продемонстрували розуміння "червоних ліній", що існують для України.

"Важливим для мене є те, що в Парижі і президент Макрон, і канцлер Німеччини Ангела Меркель засвідчили розуміння тих "червоних ліній", які існують навіть не так для президента Зеленського, як для України загалом", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, позитивом також є те, що всі сторони, зокрема РФ, узяли на себе повторні зобов'язання щодо виконання Мінських домовленостей, які залишаються базою цього формату переговорів.

"Наразі ми бачимо досягнутий прогрес у безпековій складовій, який ми намагатимемося закріпити в подальшому - і це перший етап, який передбачає максимальне розведення сил та інші заходи з метою покласти край людським жертвам. Після цього йде політична складова, де ми ще маємо прояснити певні елементи. Й тут я знову наголошую: коли є воля, є і результати", - зазначив посол.

На його думку, відбувся перезапуск політичного процесу, який має сприяти виконанню цих домовленостей, зокрема "формули Штайнмаєра".

"Ціла низка пунктів технічного характеру, звісно, ще потребує прояснень, і вони будуть предметом подальших переговорів", - додав посол.

9 грудня о Парижі відбувся саміт лідерів "нормандської четвірки" - президента України Володимира Зеленського, президента Франції Еммануеля Макрона, федерального канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА