12:24 17.12.2019

ВР відхилила постанову про забезпечення виконання рішення КС у сфері соцзахисту населення

2 хв читати
ВР відхилила постанову про забезпечення виконання рішення КС у сфері соцзахисту населення

Верховна Рада відхилила проект постанови №2124 "Про забезпечення виконання рішень Конституційного Суду України у сфері соціального захисту населення".

За таке рішення на засіданні українського парламенту у вівторок висловилися 240 народних депутатів.

У проекті пропонується доручити Кабінету Міністрів України невідкладно ухвалити нормативно-правові акти, привести свої нормативно-правові акти, а також забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актів у відповідність до законів "Про пенсійне забезпечення", "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні" з урахуванням положень, які поновили свою силу на підставі низки рішень Конституційного суду (КС).

Також постанова визначає подання на розгляд Верховної Ради пропозиції про внесення змін до державного бюджету України на 2019 рік для забезпечення виконання положень зазначених законів.

Крім того, пропонується доручити Мінсоцполітики забезпечити надання місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування роз'яснення щодо виконання законів України з урахуванням положень, які поновили свою силу на підставі рішень Конституційного суду.

Комітет з питань правової політики у своєму висновку не підтримав ухвалення цієї постанови. Голова комітету Ірина Венедіктова заявила, що документ має декларативний характер і передбачає зміни до бюджету 2019 року, який уже добігає кінця. "Якщо рішення КСУ не виконується, необхідно звертатися до суду з вимогою виконувати ці рішення і все, а закладати норми про зміни 90-го року за два тижні до кінця року - це, вибачте, спекуляція і маніпуляція потребами людей", - сказала вона з трибуни парламенту у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА