16:05 17.12.2019

Марчук вважає за потрібне змінити політику щодо інформування суспільства про діяльність президента та його команди

2 хв читати
Марчук вважає за потрібне змінити політику щодо інформування суспільства про діяльність президента та його команди

Прем'єр-міністр України (1995-1996 років), представник України у Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях у 2018-2019 роках Євген Марчук заявив, що українська влада має радикально змінити свою інформаційну політику.

"Я гадаю, що радикально треба змінити інформаційну політику щодо інформування суспільства про діяльність президента та всієї його команди. І не лише у зовнішній політиці. Те, що сьогодні відбувається біля Верховної Ради... бійки тощо у зв'язку з розглядом питання про землю... у 90% (можу детально потім довести) пов'язане також із поганою інформаційною політикою нинішньої команди", - сказав він під час одинадцятого засідання Національної платформи "Діалог про світ і безпечну реінтеграцію" на тему: "Політика безпечної реінтеграції 2019-2020: попередні підсумки та перспективи" у Києві у вівторок.

Він наголосив, що вважає позитивним моментом проведення саміту в "нормандському форматі".

"І добре, що нова, молода, недосвідчена у таких видах діяльності влада доклала чимало зусиль для того, щоб цей саміт відбувся", - додав Марченко.

Однак, на його думку, дії української опозиції перед самітом у Парижі були перебільшені.

"Мені здається, чи не здається, а це точно: дії опозиції були перебільшені і практично сприяли ослабленню позиції президента на переговорах. Росія, зокрема російські медіа, я це все бачив, використовувала цю позицію "на повну котушку", - зазначив екс- прем'єр.

Щодо можливості модифікації Мінських угод Марчук сказав, що це можливо, але звернув увагу на необхідності спочатку максимально використовувати всі пункти наявних документів.

"Говорячи про можливість зміни або модернізації Мінських домовленостей. Може бути, справді. Але я спочатку максимально використовував би ще до наступного "нормандського саміту" те, що є сьогодні в Мінських домовленостях, що не використано було в публічній сфері, зокрема під час останнього "нормандського саміту", - пояснив Марчук.

На його думку, йдеться щонайменше про чотири пункти Мінських угод.

Як приклад він назвав пункт протоколу Мінських домовленостей від 5 вересня 2014 року, який передбачав створення ОБСЄ зони безпеки уздовж частини українсько-російського кордону, яку не контролює Україна, шляхом моніторингу та верифікації за все, що там відбувається.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА