20:18 17.12.2019

ЄС намагатиметься зробити все залежне для укладення торговельної угоди з Лондоном до кінця 2020р

2 хв читати
ЄС намагатиметься зробити все залежне для укладення торговельної угоди з Лондоном до кінця 2020р

Європейський Союз збирається зробити все можливе зі свого боку для укладення до кінця наступного року торговельної угоди з Великою Британією після її виходу з блоку, заявив у вівторок парламентер від ЄС Мішель Барньє.

"Ми зробимо максимум з того, що можливо", - сказав він європейським журналістам, відповідаючи на відповідне запитання.

Раніше повідомлялося, що прем'єр Великої Британії Борис Джонсон має намір внести в законопроект угоди щодо Brexit положення, яке обмежить перехідний період після Brexit рамками 2020 року.

Велика Британія і ЄС повинні будуть укласти торговельну угоду в перехідний період. У Брюсселі раніше попереджали, що за 11 місяців наступного року - після запланованого на 31 січня 2020 року Brexit - врегулювати торговельні питання неможливо.

Зі свого боку Джонсон раніше обіцяв домогтися торгової угоди з ЄС до грудня 2020 року. Якщо Лондон і Брюссель не зможуть укласти угоду, то їм доведеться торгувати за правилами Світової організації торгівлі, а це означатиме економічний шок і для Великої Британії, і для Євросоюзу.

Джонсон раніше домагався того, щоб Велика Британія покинула ЄС 31 жовтня, навіть якщо до цього сторони не зможуть досягти угоди за процедурою "розлучення" і подальших відносин. Британський парламент виступив проти виходу з ЄС без угоди з Брюсселем, зобов'язавши Джонсона просити про відстрочку Brexit. Тепер Brexit запланований на 31 січня 2020 року.

12 грудня в Великій Британії відбулися парламентські вибори, на яких переконливу перемогу здобула Консервативна партія Джонсона - палкого прихильника Brexit.

Уряд Великої Британії має намір представити в парламент вироблений Джонсоном і ЄС оновлений варіант угоди з Brexit у п'ятницю, 20 грудня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА