12:57 19.12.2019

Путін: РФ зацікавлена виконувати зобов'язання щодо майбутнього транзитного договору з Києвом, український транзит потрібен

2 хв читати
Путін: РФ зацікавлена виконувати зобов'язання щодо майбутнього транзитного договору з Києвом, український транзит потрібен

Російська сторона зацікавлена не лише укласти транзитний договір із Києвом, а й виконувати його, заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції в четвер.

"При цьому хочу звернути вашу увагу на те, що ми не маємо наміру укладати на якийсь термін контракт із тим, щоб потім припинити транзит. Ні. Ми в цьому самі зацікавлені. Ми хочемо, це зручний маршрут", - сказав російський лідер.

"Але я думаю, що ми домовимося. Ми, до речі, на шляху до цих домовленостей. Ми прагнутимемо того, щоб і українська сторона була задоволена цими домовленостями. Ми не маємо жодного бажання загострювати ситуацію в енергетиці, зокрема, використовувати це для впливу на ситуацію в самій Україні. Ми зацікавлені в тому, щоб і Україна отримувала нормально ресурс, і щоб наші споживачі в Європі були спокійні за те, що в нас нормальні відносини з нашими сусідами", - додав він.

"До речі, український маршрут до Європи довший, ніж маршрут через Балтійське море, і для нас дорожчий. Але все-таки в Центральну й Південну Європу - це теж маршрут відпрацьований, хороший, ми готові його зберегти", - наголосив Путін.

"І готові були б постачати в Україну газ зі знижкою - 20-25%, це можна зробити. Й тоді можна було б і для кінцевого споживача знизити. А не підвищувати, як це заплановано у вас (це була відповідь на запитання українського журналіста - ІФ) зараз, з 1 січня наступного року, всі пільги, наскільки я знаю, скасовуються, середній рівень ціни на газ буде за $300 для всіх категорій споживачів, для фізичних осіб включно", - нагадав президент РФ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА