14:31 19.12.2019

Україна має займати сильну й активну позицію в просуванні своїх інтересів - Єрмак

2 хв читати
Україна має займати сильну й активну позицію в просуванні своїх інтересів - Єрмак

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявляє про необхідність більш активно просувати інтереси країни на міжнародній арені й позиціонувати Україну як сильного партнера.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, що в міжнародному іміджі України потрібно змінювати насамперед, Єрмак сказав: "Позиціонування. Ми сьогодні виглядаємо країною, яка не завжди бере до уваги інтереси тих, у кого вона просить допомоги. Але це неправильно. Потрібно чути і розуміти їх. Ніхто не хоче мати справ із слабким партнером, який тільки бере і нічого не дає натомість. Нам потрібно стати сильним партнером, з яким вигідно мати справу".

По-друге, за його словами, Україні "не треба очікувати, що нам розкажуть, що потрібно робити реформи: ми це самі розуміємо".

"Третє: ми маємо бути більш активними в просуванні своїх інтересів. Наші посли мають відстежувати у своїх країнах, що відбувається, і, побачивши можливості для України (я маю на увазі відкриття виробництв, залучення інвестицій, і так далі), мають без зволікання їх використовувати", - сказав представник президента.

Четвертим пунктом Єрмак назвав необхідність культурної експансії України. "Кіно, книги, музика: їх активне просування. Наразі інтерес колосальний, Україною всі дуже цікавляться, тільки вчасно подавай необхідну інформацію", - зазначив він.

По-п'яте, за його словами, важливим є правильний PR, таргінг на міжнародну аудиторію. "Взяти ту саму Грузію, яка свого часу запустила промо-ролики на CNN, активно рекламуючи себе як туристичний напрям, а також розповідаючи про значення Грузії як країни з найдавнішою культурою та історією", - навів приклад помічник глави держави.

"І шосте, найголовніше - це внутрішня віра в те, про що ти говориш. Потрібно заряджати іноземців позитивною енергією. Багато наших дипломатів цю енергію втратили. Вони говорять і самі не відчувають того, про що говорять. Це велика проблема", - зазначив Єрмак.

На його думку, Україну мають представляти на міжнародній арені нові обличчя. "Я за те, що потрібна нова свіжа кров. Потрібні молоді люди, які розповідають про Україну з палаючими очима. Світ до цього готовий", - зазначив помічник президента.

"На нашій зустрічі в Брюсселі 12 грудня посли майже всіх 28 країн ставили дуже предметні питання, що демонструють, що вони в курсі справ. Вони відстежують інтерв'ю президента Зеленського й українських політиків, інтерес божевільний. Це дорогого коштує. Сьогодні талановите кіно про Україну може отримати "Оскар", талановита українська музика, література, обов'язково будуть помічені. Такого не було ніколи. Це навіть крутіше, ніж було за Помаранчевої революції! Ще раз втратити це не можна, і ми не втратимо", - пояснив Єрмак.

Повний текст інтерв'ю з Єрмаком буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА