19:21 19.12.2019

Доля української землі повинна вирішуватися тільки на референдумі, вважають в ОПЗЖ

2 хв читати
Доля української землі повинна вирішуватися тільки на референдумі, вважають в ОПЗЖ

У питанні відкриття ринку землі українська влада відмовляється вислухати не тільки думку народу, а й точку зору експертів, тоді як "Опозиційна платформа - за життя" вже 3 місяці наполягає на референдумі з питання продажу землі, заявив народний депутат від ОПЗЖ Валерій Гнатенко.

"Всі внесені до законопроекту про ринок землі правки необхідно розглянути! На моєму 49 окрузі ми неодноразово збиралися з фермерами, запрошували фахівців із земельних питань. Комісія з 12 осіб працювала в цьому напряму майже два місяці. І вони делегували мене внести всі напрацьовані ними правки до законопроекту про ринок землі на розгляд Ради. Як мені тепер приїжджати в округ і розповідати їм, що їхню думку навіть відмовилися вислухати?", - обурився парламентарій, повідомляє прес-служба партії ОПЗЖ у четвер.

Парламентарій нагадав, що до законопроекту про ринок землі було внесено майже 4700 правок, а тепер, за версією комітету, їх залишилося менше 2400.

"Питання - куди поділися інші правки, хто прийняв рішення їх викреслити і з якої причини? Ми сьогодні звертаємося до всіх інстанцій, щоб вони вивчили цю ситуацію", - підкреслив Гнатенко.

На думку народного депутата, підхід Аграрного комітету - абсолютно незрозумілий і абсурдний.

"Необхідно повернутися до розгляду всіх правок. Всі їх опрацювати, і навіть якщо в них є накладення, то спершу вислухати їх авторів, а потім вже приймати рішення. А те, що відбувається зараз, - це спроби зламати через коліно не тільки Верховну Раду, але і все українське суспільство. 90% фермерів проти цього закону! І навіть ті фермери, які сьогодні цього не розуміють, завтра залишаться без землі і без роботи. Тому зараз необхідно усім зібратися і сказати, що так не піде! Для кого Рада приймає цей закон, якщо всі фермери проти", - запитує політик.

Гнатенко нагадав, що "Опозиційна платформа - за життя" вже три місяці наполягає на референдумі з питання продажу землі.

Приймайте цей закон через референдум - і не буде жодних питань, якщо народ підтримає продаж землі. Але "слуги" розуміють, що народ такого ніколи не підтримає - тому і бояться виносити це питання на референдум. Однак доля української землі повинна вирішуватися всіма українцями", - резюмував народний депутат.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА