15:52 20.12.2019

У 86 ОТГ у неділю відбудуться перші місцеві вибори

2 хв читати
У 86 ОТГ у неділю відбудуться перші місцеві вибори

 У неділю, 22 грудня, у 86 об'єднаних територіальних громадах відбудуться перші місцеві вибори, повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії (ЦВК) у Facebook.

"У неділю, 22 грудня 2019 року, у 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, одній міській ОТГ) в 21 області України відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів", - ідеться в повідомленні.

У ЦВК зазначають, що, за попередніми підрахунками, в місцевих виборах зможуть узяти участь понад 380 тис. виборців.

Так, для проведення виборів територіальні виборчі комісії створили 1734 територіальних, одномандатних виборчих округів. Наголошується, що голосування, яке розпочнеться о 8:00 і триватиме до 20:00, відбудеться на 536 виборчих дільницях.

Крім того, в ЦВК нагадали, що сьогодні, 20 грудня, о 24:00 завершується передвиборча агітація.

"Результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути встановлені не пізніш як на п'ятий день з дня голосування, тобто до 27 грудня 2019 року включно. Своєю чергою результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі мають бути встановлені не пізніш як на десятий день з дня голосування, тобто до 1 січня 2020 року включно", - зазначено в повідомленні.

У зазначених виборах беруть участь 29 політичних партій, які подали до ЦВК копії рішення найвищого керівного органу партії про участь їхніх місцевих організацій у перших місцевих виборах.

Також комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених виборах 16 громадським організаціям.

"Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міської рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міського голів 22 грудня 2019 року, становить 21 млн 842,2 тис. грн", - додали в ЦВК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА