18:51 20.12.2019

Зеленський обговорив із Дудою імплементацію Мінських домовленостей і питання транзиту газу

1 хв читати
Зеленський обговорив із Дудою імплементацію Мінських домовленостей і питання транзиту газу

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою, під час якої сторони обговорили перебіг імплементації домовленостей, досягнутих під час переговорів у "нормандському форматі" (лідери України, Німеччини, Франції, РФ) у Парижі 9 грудня, повідомляється на офіційному сайті глави держави 20 грудня.

"Зеленський подякував Анджею Дуді за активну позицію Польщі у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України. Президент Польщі зазначив, що його держава й надалі виступатиме за продовження санкційного тиску на Російську Федерацію до повного виконання Мінських домовленостей і відновлення суверенітету України", - йдеться в повідомленні.

Лідери України та Польщі приділили особливу увагу питанням забезпечення енергетичної безпеки в Європі. Зеленський поінформував співрозмовника про кроки, які здійснює Україна з метою укладення нової угоди про транзит російського газу.

Під час розмови сторони відзначили позитивні зрушення в питанні видачі Польщею дозволів на міжнародні автомобільні перевезення на цей рік.

"Співрозмовники торкнулися питань взаємодії у рамках міжнародних і регіональних ініціатив, обговорили пріоритети європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також узгодили графік двосторонніх заходів на наступний рік", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА