11:42 23.12.2019

47% опитаних українців вважають Зеленського політиком року - соцопитування "Рейтингу"

2 хв читати
47% опитаних українців вважають Зеленського політиком року - соцопитування "Рейтингу"

47% респондентів назвали президента України Володимира Зеленського політиком 2019 року під час соцопитування, яке провела соціологічна група "Рейтинг" 13-17 грудня.

Лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка назвали людиною року 10% опитаних, спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова - 9%, лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 8%, лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента Петра Порошенка - 7%, голову політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука - 6%.

Крім того, по 5% опитаних назвали людиною року лідера партії "Голос" Святослава Вакарчука, екс-прем'єра Володимира Гройсмана та звільненого режисера Олега Сенцова.

По 4% назвали людиною року лідера Радикальної партії Олега Ляшка, співголову партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабіновича, прем'єра Олексія Гончарука, бізнесмена Ріната Ахметова, керівника Офісу президента Андрія Богдана та лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Бізнесмена Ігоря Коломойського назвали людиною року 3% опитаних, стільки ж - міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, генерального прокурора Руслана Рябошапку, екс-главу СБУ, лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка та лідера партії "Опозиційний блок - Партія миру і розвитку" Євгенія Мураєва.

Лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока вважають людиною року 2% опитаних, бізнесмена Віктора Пінчука - 1%, всіх інших разом узятих - 4% респондентів. 21% опитаних не змогли відповісти.

У регіональному розрізі людиною року Зеленського вважає від 41% на заході до 57% на півдні. Більше симпатиків на півдні та сході у Бойка, Медведчука, Рабіновича та Ахметова, у центрі, на півдні та сході - у Разумкова, на заході та в центрі - у Тимошенко, на заході - у Порошенка. Також на заході та в центрі більше тих, хто не визначився.

У віковому розрізі у Бойка і Тимошенко значно більше симпатиків серед респондентів старше 60 років.

В електоральному розрізі людиною року Зеленського схильні вважати виборці всіх партій, крім "Європейської солідарності" (водночас 18% все-таки вважають його таким), при цьому більшість виборців кожної з партії назвали людиною року лідера своєї партії. Виняток - партія "Голос", 43% яких назвали людиною року Зеленського і лише 30% Вакарчука.

У соцопитуванні взяли участь респонденти віком від 18 років і старше, загалом 2500 осіб. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном проживання та типом поселення. Похибка репрезентативності не перевищує 2%. Опитування проводилося у форматі формалізованого особистого інтерв'ю (face to face).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА