11:00 24.12.2019

Влада замовчує проблему забруднення морської води біля Одеси після аварії танкера - нардеп від "ОПЗЖ" Плачкова

2 хв читати
Влада замовчує проблему забруднення морської води біля Одеси після аварії танкера - нардеп від "ОПЗЖ" Плачкова

З ініціативи народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяни Плачкової розпочався хімічний аналіз морської води на місці аварії танкера Delfi в Одесі, повідомляє прес-служба "ОПЗЖ".

Згідно з повідомленням, аналіз робитимуть учені Інституту колоїдної хімії та хімії води НАН України. Забір води здійснили сертифіковані водолази безпосередньо біля танкера на дні й на поверхні моря. Опломбування води та передання проб ученими проведені відповідно до законодавства.

"Уже місяць влада замовчує про проблему забруднення морської води біля Одеси. Це може мати негативні наслідки для здоров'я жителів міста і спричинити екологічну катастрофу в регіоні", - заявила Плачкова.

Депутат повідомила, що незалежна експертиза триватиме протягом двох тижнів. Її офіційні результати дадуть змогу визначити й розпочати комплексні дії з ліквідації наслідків аварії.

Як повідомлялося, в Одеській затоці зазнав аварії танкер Delfi під прапором Молдови - судно зірвало з якоря.

Як пояснила Адміністрація морських портів України, спочатку танкер перебував у нейтральних водах і не подавав заявок на вхід до Одеського чи Південного морських портів. Але згодом було подано сигнал про те, що судно зазнає лиха, залишилося без палива, з непрацюючим двигуном. У зв'язку з цим рятувально-координаційний центр "Одеса", який прийняв сигнал, почав вживати заходів щодо ліквідації аварійної ситуації. Із судновласником було узгоджено буксирування танкера для постановки до вільного причалу в порту "Очаків".

У ніч на 22 листопада Delfi вдалося закріпитися якорем на відстані близько однієї милі від берега в районі пляжу "Дельфін". Проте, за даними АМПУ, о 5:00 повільний дрейф поновився. Увечері того самого дня рятувальникам вдалося евакуювати з судна трьох членів екіпажу. Їх госпіталізували, лікарі повідомили про перевтому та переохолодження.

В. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов 23 листопада повідомив про встановлене перевищення вмісту нафтопродуктів у 157 разів в епіцентрі події.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА