17:39 26.12.2019

У посольстві США сподіваються на перегляд угоди з продажу "Мотор Січ" із новими інвесторами

2 хв читати
У посольстві США сподіваються на перегляд угоди з продажу "Мотор Січ" із новими інвесторами

США розраховують на нову угоду щодо залучення на "Мотор Січ" (Запоріжжя) американського або іншого інвестора, щоб підприємство не продали китайському покупцеві, передає інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора.

"Наразі триває пошук інвесторів, і вже є декілька компаній, і американських, і не американських, які зацікавлені. Там реальна зацікавленість, вже проводяться due diligence, візити на завод. Вони перевіряють фінансову ситуацію", - сказав Тейлор журналістам у Києві у четвер.

За словами дипломата, продаж компанії китайським покупцям ще не закрито, і "є непоганий шанс переглянути".

Тейлор зазначив, що приводом для перегляду може стати фінансовий стан китайського покупця, про що йшлося у ЗМІ, зазначено в матеріалі видання.

ПАТ "Мотор Січ" - один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію до понад 100 країн світу.

Як повідомлялося, 7 червня цього року до Антимонопольного комітету України було подано спільну заявку "Укроборонпрому" та китайських Skyrizon і Xinwei на концентрацію відповідно більше ніж 25% і 50% акцій "Мотор Січі" з метою спільного управління та контролю над підприємством. Потім 19 червня було підписано основний пакет договорів, який набуде чинності автоматично на основі позитивного рішення антимонопольного відомства, якому його також передано для вивчення.

За даними джерела в уряді, нині близько 75% акцій "Мотор Січі" вже належить групі китайських власників, а в АМКУ вирішується питання щодо погодження операції з купівлі у них цього пакета компаніями Skyrizon і Xinwei Technology з подальшою безкоштовною передачею "Укроборонпрому" 25,00002% акцій. Водночас спірний пакет акцій "Мотор Січі" є заставою за фінансуванням, наданим, зокрема, China Development Bank.

Про занепокоєння США щодо продажу "Мотор Січі" китайським власникам заявив під час візиту до Києва наприкінці серпня цього року радник президента США з питань безпеки Джон Болтон.

Чистий збиток українського підприємства за підсумками січня-вересня 2019 року становить 532,73 млн грн, тоді як аналогічний період 2018 року компанія завершила з чистим прибутком у 543,18 млн грн. Виручка за підсумками дев'яти місяців 2019 року скоротилася на 16,6% - до 6 млрд 391,06 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА