11:25 27.12.2019

Зеленський призначив т.в.о. директора ДБР Ірину Венедіктову - указ

2 хв читати
Зеленський призначив т.в.о. директора ДБР Ірину Венедіктову - указ

Президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Державного бюро розслідувань (ДБР) і призначив тимчасово виконувачем обов'язки директора відомства Ірину Венедіктову.

Відповідні укази №№960/2019 і 961/2019 від 27 грудня розміщено на офіційному сайті глави держави.

Як повідомлялося, 24 грудня Зеленський підписав закон, що підсилює повноваження директора ДРБ і дозволяє переводити слідчих прокуратури і прокурорів, які розслідували справи Майдану, до ДБР без обов'язкового проведення конкурсу, ухвалений Верховною Радою 3 грудня. У зв'язку із суттєвою зміною повноважень директора ДБР від дня набуття чинності законопроектом припиняються повноваження нинішнього глави ДБР Романа Труби та його заступників і розпочинається процес із перезапуску органу.

Труба очолив ДБР після того, як у листопаді 2017 року конкурсна комісія з проведення конкурсу на зайняття відповідної посади рекомендувала призначити його директором відомства. П'ятий президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення Труби директором ДБР 22 листопада 2017 року.

Венедіктова є народним депутатом фракції "Слуга народу" й очолює комітет Верховної Ради з питань правової політики. На позачергових парламентських виборах у 2019 році вона була №3 в списку однойменної партії.

Згідно з декларацією Венедіктової про її майно і доходи за 2018 рік, їй належить офіс 150 кв. м. і паркомісце в Харкові, а місцем проживання і реєстрації зазначено будинок 387,5 кв. м. і ділянку 1,5 тис. кв. м. у Харківському районі, що перебуває у власності членів її сім'ї. Також Венедіктовій належить автомобіль Porsche Cayenne 2013 р. в. і торговельна марка.

У 2018 році вона отримала 193,2 тис грн зарплати за основним місцем роботи в Харківському національному університеті ім.Казаріна, 2,4 тис грн зарплати, отриманої за сумісництвом, 61,5 тис. грн від здачі майна в оренду, 146,9 тис. грн гонорарів та інших виплат, а також 419 грн відсотків за вкладами у банку. Її чоловік отримав 186,9 тис. грн зарплати за основним місцем роботи в департаменті кіберполіції Національної поліції України. На рахунках у Венедіктової 32,5 тис. грн, EUR5,3 тис, також вона задекларувала 550 тис. грн і $20 тис. готівкових коштів, її чоловік - 250 тис. грн і $20 тис готівкових коштів.

Венедіктова входить до Асоціації правників України, профспілки ХНУ ім.Каразіна та об'єднання Chattered Institute of Arbitrators. Також вона є віце-президентом Фонду медичного права та біоетики, а також віце-президентом і членом правління Всеукраїнської громадської організації "Асоціація косметологів і аромологів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА