17:35 27.12.2019

Пенсіонери та співробітники бюджетних установ зможуть обирати банк для отримання виплат - рішення Кабміну

2 хв читати
Пенсіонери та співробітники бюджетних установ зможуть обирати банк для отримання виплат - рішення Кабміну

Кабінет Міністрів надав можливість пенсіонерам, одержувачам соцдопомоги та працівникам бюджетних установ самостійно обирати банк, через який проводитимуться виплати, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук за підсумками засідання уряду в п'ятницю.

"Тепер українці самі вирішуватимуть, на карту якого банку отримувати зарплату, пенсію або соцдопомогу", - написав Гончарук у Telegram-каналі у п'ятницю.

До сьогодні відбір уповноважених банків, через які проводиться виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, здійснювали шляхом конкурсного відбору комісією з представників Мінфіну, Мінсоцполітики, Мінекономіки, Казначейства, Пенсійного фонду, Національного банку України (НБУ). При цьому засідання конкурсної комісії проводили лише два рази на рік.

Як повідомляється у пояснювальній записці до проекту урядової постанови "Деякі питання виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ", відтепер Міністерство фінансів України відмовляється від конкурсного відбору уповноважених банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, при цьому встановлюються рівні конкурентні вимоги для банків і надано одержувачам коштів можливість на свій розсуд обирати уповноважені банки.

Згідно з новим порядком відбору уповноважених банків для виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, отримати право на проведення таких виплат можуть банки, до яких протягом останніх шести місяців НБУ не застосовував заходи впливу у вигляді обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів проведених банком операцій, а також якщо протягом 12 місяців до банку або до власників суттєвої участі чи пов'язаних осіб банку не застосовували санкції Україна та іноземні держави - члени Організації економічного співробітництва та розвитку або ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА