14:56 28.12.2019

"Голос" заявляє, що в рамках переговорів про повернення бранців Кремля влада поставила під сумнів справи Майдану

2 хв читати
"Голос" заявляє, що в рамках переговорів про повернення бранців Кремля влада поставила під сумнів справи Майдану

Переговорами про повернення утримуваних осіб між Україною і РФ, українська влада поставила під сумнів справи Майдану, йдеться в заяві партії "Голос".

"Непокаране зло повертається. У рамках переговорів про повернення заручників влада погодилася на фактичні вимоги Москви: розвалити цілий ряд справ про терористичні акти в Україні і поставити під сумнів справу Майдану", - йдеться в заяві.

У політсилі вважають, що Росія скористалася нескоординованістю української влади, і тому Україна "для повернення заручників віддає не засуджених, а тільки підозрюваних у гучних справах".

"Питання до правоохоронної системи стоїть жорстко: чому в рамках обміну нам доводиться віддавати терористів і злочинців, щодо яких досі немає рішення суду? Справа вбивств на Майдані, теракти в Одесі і вбивства в Харкові - всі ці злочини необхідно було довести до логічного завершення: судового рішення. Доведення до кінця цих кримінальних справ мало стати першим пріоритетом для правоохоронців", - йдеться в заяві.

Так, в "Голосі" наголошують, що якщо гучні справи не можна буде довести до кінця, то замовників терактів не можна буде засудити.

"Міжнародні суди не отримають юридичних доказів організації терактів в Україні. І що не менш небезпечно: справа Майдану ставиться під сумнів", - додали в політсилі.

Водночас, "Голос" заявляє про цілковиту підтримку необхідності повернення заручників, полонених і ув'язнених, утримуваних в окупованих районах Донецької і Луганської областей, в Криму і на території Росії.

"Але такі переговори слід вести професійно, а не під диктовку Москви, яка отримує виконання всіх своїх умов", - підсумували в партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА