17:51 28.12.2019

Аграрний комітет ВР проігнорував поправки опозиції до закону про ринок землі - Герасимов

2 хв читати
Аграрний комітет ВР проігнорував поправки опозиції до закону про ринок землі - Герасимов

Аграрний комітет Верховної Ради, який розглядав поправки до закону про ринок землі, не надав можливості представникам опозиції захистити свої поправки до документа, ухваленого в першому читанні, заявив співголова фракції "Європейська Солідарність" Артур Герасимов.

"Європейська Солідарність" не змогла обговорити з членами комітету питання встановлення мінімальної ціни на сільськогосподарську землю. Нам не дали можливості захистити нашу позицію щодо захисту того, що має бути заборонена зміна цільового призначення сільськогосподарських земель, тому що це важливо. Щоб наші землі не почали використовувати під забудову і вбивати", - наводить слова Герасимова прес-служба "Євросолідарності" в суботу.

Як повідомлялося, парламентський комітет з питань аграрної та земельної політики на засіданні 28 грудня розглянув всі поправки до другого читання № 2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про обіг земель сільськогосподарського призначення" і рекомендував його до ухвалення, повідомив радник прем'єр-міністра України з економічних питань Олексій Мушак.

За словами народного депутата Дмитра Костюка (фракція "Слуга народу"), одного з авторів законопроекту, з понад 4 тис. поправок до другого читання було враховано – дев'ять. Ключові положення – введення обмеження на концентрацію сільгоспземлі в одних руках на рівні 10 тис. га і заборону купувати землю компаніям, кінцевим бенефіціаром яких виступають іноземці, до проведення референдуму.

Народний депутат зазначив, що якщо буде квота під час розгляду парламентом законопроекту про землю в 226 голосів, то його ухвалити можна буде упродовж одного пленарного дня - шляхом розгляду документа за розділами, а не за правками.

Законопроект № 2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" народні депутати ухвалили в першому читанні 13 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА