16:49 30.12.2019

Угодницька політика нинішньої влади щодо Путіна підриває міжнародні позиції України - заява "Євросолідарності"

2 хв читати
Угодницька політика нинішньої влади щодо Путіна підриває міжнародні позиції України - заява "Євросолідарності"

Партія "Європейська солідарність" вважає, що домовленості "нормандської зустрічі" в Парижі, за підсумками якої було оголошено про обмін "всіх на всіх", були грубо порушені Російською Федерацією і контрольованими нею бойовиками.

"Ми вітаємо всіх звільнених з окупованих територій заручників і полонених, військових і цивільних, журналістів, тих, хто в боровся з окупаційним режимом в тилу ворога. При цьому наголошуємо, що це був нерівноправний обмін на умовах Москви, в якому Кремль відігравав активну роль, а українське керівництво пасивно виконувало його забаганки", - йдеться у заяві на сайті партії "Євросолідарність".

У політсилі наголошують, що Росія не звільнила жодного представника кримських татар і політв'язнів Кремля з російських в'язниць, приховує інформацію про десятки осіб, що перебувають в окупованому Криму і на Донбасі.

"До обміну мали бути задіяні лише громадяни, безпосередньо причетні до бойових дій на сході країни, але під диктат російської сторони були звільнені терористи-убивці, які підірвали мирну ходу громадян у Харкові, та бійці "Беркуту", обвинувачені у розстрілах під час Революції гідності і які можуть вказати на безпосередніх замовників вбивств на Майдані у 2014 році. Всі ці злочини відбулися ще до початку війни на Донбасі й ці злочинці апріорі не підпадали під дії Мінських угод чи амністію", - йдеться в заяві.

У "Євросолідарності" також заявляють, що Москва шантажувала Україну вимогою видати терористів і бійців "Беркута", але команда Порошенка не піддавалася на цей тиск і змогла знайти і звільнити понад 3 тис. українців.

"Ми не бачимо жодної реакції чинної влади на погрози у бік родичів Небесної сотні та їхніх адвокатів, про які вони публічно заявили. Здача переговорних позицій командою Зеленського – це продовження сумнівної політики по замиренню агресора. Частиною цієї безперервної і небезпечної політики є відмова України від судових позовів у газових питаннях, видача Росії важливого свідка у справі збитого малайзійського лайнера МН17, що ускладнює притягнення Російської Федерації до відповідальності у міжнародних судах", - наголосили в політсилі.

Так, "Євросолідарність" вважає, що така угодницька політика нинішньої влади є неприпустимою, оскільки підриває не лише міжнародні позиції України, а й заохочує подальші злочинні дії країни-агресора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА