16:56 01.01.2020

Порошенко назвав головними досягненнями 2019 року томос про автокефалію, закріплення курсу в ЄС і НАТО, закон про мову та перемоги України в міжнародних судах

2 хв читати
Порошенко назвав головними досягненнями 2019 року томос про автокефалію, закріплення курсу в ЄС і НАТО, закон про мову та перемоги України в міжнародних судах

2019 рік був роком великих звершень для України, переконаний п'ятий президент (2014-2019 років), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

Як повідомляється на офіційному сайті "Європейської солідарності" в середу, політик зазначає серед них отримання Україною томосу про автокефалію, закріплення в Конституції курсу в ЄС і НАТО, ухвалення закону про державну мову та перемоги України в міжнародних судах.

"Насамперед це подія навіть не століття, а подія тисячоліття, подія, яку Вселенський патріарх назвав величезною подією для всього світового православ'я - це надання томосу про автокефалію для Православної Церкви України. Це точно означає, що Господь почув молитви і в Україні всі православні церкви української об'єдналися в одну. І це величезне досягнення", - наголосив Порошенко під час ексклюзивного інтерв'ю за підсумками року на телеканалі "Прямий".

Він також зазначив як одне з державних досягнень ухвалення закону про мову. "Закон про українську мову, який захищає, не ущемляючи мови національних меншин, нашу державну мову і створює дуже серйозні мотивації для того, щоб його вивчали і досліджували - це дуже-дуже добре", - переконаний лідер "Європейської солідарності".

"Третя позиція - це ухвалення Верховною Радою мого проекту закону про зміни до Конституції в частині Європейського Союзу і НАТО, що визначає обов'язковість цього елемента зовнішньої політики держави - як повномасштабне членство в Європейському Союзі, повномасштабне членство в НАТО. Це відповідь на позиції зовнішньополітичні, відповідь на позиції безпекові. У який спосіб Україна має рухатися, вектор розвитку держави. Ми покінчили з горезвісною політикою багатовекторності, "розброду та шатання". Я гадаю, що це дуже важливо", - вважає Порошенко.

Він також нагадав, що завдяки його президентським директивам Україна отримала декілька важливих перемог у міжнародних судах проти країни-агресора. "Ніколи в світі ми не мали прецедентів, коли країну, яка є постійним членом Ради Безпеки ООН, країну, яка є другою в світі за військовим потенціалом, визнано офіційно країною-агресором і на неї міжнародні суди наклали санкції", - наголосив політик.

"Це і Міжнародний трибунал у Гамбурзі після акту агресії проти українських Військово-Морських сил у Керченській протоці та перекриття Азовського моря. Це – і факт фінансування тероризму, який був визнаний Міжнародним судом ООН, прийнятий до розгляду і визначена юрисдикція суду ООН проти Російської Федерації за позовом України. І багато-багато інших судів, починаючи від переслідування кримських татар і закінчуючи морським судом із видобутку газу на українському шельфі. І ці перемоги досить важливі", - додав Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА