12:04 02.01.2020

Кулеба відзначає невиразність перспективи "плану Маршалла для України", але вдячний за надану з 2014 року допомогу ЄС

2 хв читати
Кулеба відзначає невиразність перспективи "плану Маршалла для України", але вдячний за надану з 2014 року допомогу ЄС

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба вважає прямі іноземні інвестиції найкращим варіантом економічної допомоги Україні, але вдячний усім ініціаторам програми масштабної фінансової допомоги нашій країні, відомого як "план Маршалла для України", а також за всю допомогу, надану з 2014 року.

"Я глибоко переконаний, що найкращий "план Маршалла для України" - це прямі іноземні інвестиції. Але я також удячний тим колегам із деяких країн Європейського Союзу, які розробили цей план і просувають його. Поки що ми не бачимо готовності самого Євросоюзу йти в цю історію, але робота над цим проектом триває, тож побачимо, чим вона закінчиться", - повідомив Кулеба в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас він наголосив, що Україна дуже вдячна за всю підтримку, яку Європейський Союз надав Україні, починаючи з 2014 року.

"Цьому обсягу допомоги просто ще не придумали красивої назви. Про "план Маршалла" всі чули, хоча про його суть мало хто знає. А тут інша історія: величезну купу допомоги надано, але немає красивої назви, щоб її закріпити в людській пам'яті. Давайте так: "європлан для України" діє з 2014 року і є досить ефективним", - зазначив віце-прем'єр.

За словами Кулеби, поки що в Євросоюзі між собою з'ясовують питання, чи потрібен Україні додатковий "план Маршалла" до цього так званого європлану. "Але я не бачу поки що жодних індикаторів того, щоб у ЄС були якісь думки про необхідність згортання допомоги або про те, що Україна стала менш важливою", - зазначив він.

Як повідомлялося, 6 листопада 2017 року у Вільнюсі послам країн ЄС, США, Канади та Японії було представлено проект "Новий Європейський план для України", який розрахований на 10 років і в середньостроковій перспективі (2018-2020 рр.) передбачає виділення по $5 млрд на рік.

Раніше, 30 березня 2017 року, Європейська народна партія в затвердженій резолюції закликала європейські держави розробити довгостроковий план підтримки України, який передбачав би різні програми допомоги у військовій, гуманітарній та економічній сферах, просування демократичних реформ, підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції.


Повний текст інтерв'ю з Кулебою буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА