12:26 03.01.2020

ЄС занепокоєний рішенням парламенту Туреччини про відправлення військ до Лівії

2 хв читати
ЄС занепокоєний рішенням парламенту Туреччини про відправлення військ до Лівії

У Євросоюзі занепокоєні рішенням парламенту Туреччини про військову допомогу Уряду національної згоди Лівії та відправлення турецьких військових до цієї країни.

"Європейський Союз висловлює серйозне занепокоєння у зв’язку з рішенням Великих національних зборів Туреччини в четвер, 2 січня, санкціонувати розгортання збройних сил у Лівії. ЄС підтверджує свою тверду переконаність у тому, що воєнного розв'язання лівійської кризи не існує", - йдеться в поширеному в п'ятницю в Брюсселі комюніке представника Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС).

На думку ЄВС, дії на підтримку сторін конфлікту лише дестабілізують країну й увесь регіон.

"Усі міжнародні партнери мають повною мірою дотримуватися ембарго ООН на постачання зброї та підтримувати зусилля спеціального представника Організації Об'єднаних Націй Гасана Саламе та Берлінський процес як єдиний шлях до мирної, стабільної та безпечної Лівії", - зазначив представник ЄВС.

Він запевнив, що Євросоюз і надалі активно братиме участь у підтримці всіх заходів з деескалації та кроків, які сприятимуть ефективному припиненню вогню і відновленню політичних переговорів.

Як повідомлялося, парламент Туреччини в четвер схвалив мандат на відправлення турецьких військовослужбовців до Лівії.

Отже, уряд Туреччини отримав дозвіл на надання військової допомоги Тріполі. Мандат на відправлення військ діятиме один рік.

У грудні 2019 року, коли президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган направив законопроект про відправлення турецьких військ до Лівії на розгляд парламенту, він наголосив, що Туреччина має намір надавати всю необхідну підтримку Уряду національної згоди на чолі з Фаїзом Сарраджем, визнаному міжнародною спільнотою.

За даними ЗМІ, Уряд національної згоди Лівії офіційно попросив Туреччину про надання військової допомоги для оборони Тріполі від сил Лівійської національної армії Халіфи Хафтара.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА