15:46 03.01.2020

Українські нардепи найчастіше відвідують із робочим візитом ОАЕ, Японію і Монако - КВУ

2 хв читати
Українські нардепи найчастіше відвідують із робочим візитом ОАЕ, Японію і Монако - КВУ

Комітет виборців України в результаті аналізу складу депутатських груп з міжпарламентських зв'язків із зарубіжними країнами з'ясував, що народні депутати найчастіше записуються в групи таких країн, як Об'єднані Арабські Емірати, Японія, Куба й Монако.

Як повідомляє КВУ в соцмережі Facebook у п'ятницю, найпопулярнішими напрямками для міжпарламентських зв'язків є США, Канада та Велика Британія. Також популярними напрямками є Польща, Німеччина, Італія, Швейцарія, Ізраїль, Франція, Литва.

За інформацією комітету, загалом у Верховній Раді діють 47 різних груп, де кожна група - окрема країна. Так, до групи міжпарламентських зв'язків зі США входять 176 народних депутатів, Канади - 144, Великої Британії - 135.

Також одним із лідерів за кількістю депутатів є міжпарламентська група зв'язків з Об'єднаними Арабськими Еміратами, до складу якої входять 118 депутатів. Також популярним напрямком є Японія, яка налічує 117 депутатів.

Крім того, до переліку екзотичних країн входить Куба (48 депутатів), Сінгапур (48), Корея (41), Саудівська Аравія (21) і Монако (17).

"Інститут депутатських груп з міжпарламентських зв'язків народні депутати часто використовують як різновид політичного туризму. Тому недивно, що в переліку найпопулярніших напрямків є не лише стабільні парламентські демократії, а й досить екзотичні країни, такі як Монако, ОАЕ, Японія, Куба або Сінгапур", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Він назвав сумнівною практичну користь для України від здійснення таких візитів. Зокрема, Кошель зазначив, що 21 депутат входить до групи міжпарламентських зв'язків із Саудівською Аравією, хоча це країна з абсолютною монархією на чолі з королем, що має парламент без серйозних повноважень.

"Схожа ситуація з Об'єднаними Арабськими Еміратами, де роль парламенту також далека від українських реалій. Зрозуміти, як такі приклади можуть бути використані в роботі Верховної Ради, справді складно", - наголосив голова КВУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА