15:44 08.01.2020

ЄС вважає питанням національної компетенції заборону прольоту літаків компаній країн Євросоюзу в потенційно небезпечних зонах

2 хв читати
ЄС вважає питанням національної компетенції заборону прольоту літаків компаній країн Євросоюзу в потенційно небезпечних зонах

Заборони авіакомпаніям країн ЄС пролітати над тими чи іншими зонами впроваджуються на національному рівні, але рекомендації щодо безпеки розробляються колективно, повідомив офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Стефан де Кеєрсмакер.

"Рішення про заборони прольоту над деякими зонами та країнами належать до національної компетенції. Це рішення, які приймаються в індивідуальному порядку на національних рівнях", - сказав прес-секретар у середу на брифінгу в Брюсселі.

Йому було поставлено запитання, чи існує єдина позиція ЄС щодо можливості прольоту цивільних літаків над Іраном та Іраком.

Представник ЄК відповів, що Європейське агентство авіаційної безпеки у своїх інформаційних бюлетенях публікує рекомендації щодо безпеки прольоту над різними критичними зонами. Такі рекомендації, за його словами, розробляються в тісній співпраці держав-членів ЄС.

Інший офіційний представник ЄК Дана Спінант зазначила, що під час спеціального засідання Єврокомісії щодо подій на Близькому Сході йшлося, зокрема, про вплив криз в Іраку та Ірані на стратегічні інтереси ЄС у регіоні, і глава ЄК Урсула фон дер Ляєн наголошувала на різноманітності цих інтересів, серед яких транспорт, енергетика, політика сусідства та міграція.

"Щодо транспорту, вона просила комісара з питань транспорту Адіну Велян уважно стежити за ситуацією і потім підготувати доповідь, якщо є питання, які мають бути враховані для необхідних подальших дій залежно від розвитку подій", - сказала Спінант.

Вона також повідомила, що в ЄК узяли до відома те, що багато авіакомпаній оголосили про відмову від прольотів над низкою зон Близького Сходу. За її словами, спільна позиція ЄС щодо цього питання перебуває у стадії обговорення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА