17:14 09.01.2020

Зеленський у розмові з Джонсоном підтвердив готовність України повною мірою долучитися до роботи спільної слідчої групи в Ірані

2 хв читати
Зеленський у розмові з Джонсоном підтвердив готовність України повною мірою долучитися до роботи спільної слідчої групи в Ірані

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном підтвердив готовність України повною мірою долучитися до діяльності спеціальної спільної групи в Ірані, яка розслідує катастрофу українського літака.

"У наших контактах з іранською стороною ми чітко наполягаємо на проведенні прозорого, всебічного та об’єктивного розслідування задля якнайшвидшого встановлення обставин цієї трагічної події", - зазначив Зеленський у розмові з Джонсоном у четвер, повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський висловив співчуття у зв'язку із загибеллю британських громадян під час катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

"Вчора був без перебільшення трагічний день в історії наших держав. Прийміть мої глибокі співчуття й слова підтримки для рідних і близьких британських громадян, які загинули внаслідок катастрофи. Дякую за вашу солідарність і співпереживання", - сказав Зеленський.

Президент України запросив Велику Британію приєднатися до розслідування цієї катастрофи. Джонсон підтримав цю ідею й зазначив, що найкращі британські фахівці мають бути залучені до з'ясування всіх обставин трагедії.

Як повідомлялося, літак Boeing-737 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) в середу, 8 січня 2020 року, після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу, всі вони загинули.

Серед загиблих - 11 громадян України (серед них 9 членів екіпажу), 82 громадяни Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА