20:19 10.01.2020

Введення нових санкцій сильно вдарить по іранській економіці

2 хв читати
Введення нових санкцій сильно вдарить по іранській економіці

Президент США Дональд Трамп заявив, що нові санкції щодо Ірану нададуть серйозний негативний вплив на іранську економіку.

"Я видав указ, що передбачає введення санкцій проти будь-якого фізичної або юридичної особи, зайнятої в будівельному, виробничому, текстильному або гірничодобувному секторах іранської економіки, або будь-якої особи, яка надає допомогу тим, хто бере участь у діяльності, яка підпадає під ці санкції. Цей указ надасть серйозний вплив на економіку Ірану, даючи змогу вводити потужні вторинні санкції щодо іноземних фінансових інститутів", - наводить слова Трампа прес-пул Білого дому.

За словами Трампа, дії "іранського режиму" становлять небезпеку для громадян США, а також для союзників і партнерів Вашингтона.

"Ці каральні економічні заходи діятимуть доти, доки іранський режим не змінить своєї поведінки. Сполучені Штати готові укласти мир з усіма, хто прагне до нього", - підсумував лідер США.

Раніше глава Мінфіну США Стівен Мнучін заявив, що США розширюють санкції проти Ірану, вводячи обмежувальні заходи проти таких секторів іранської економіки, як будівництво, обробна промисловість, текстильна галузь і гірничодобувна, а також проти найбільших іранських виробників заліза і сталі.

У прес-релізі Мінфіну уточнювалося, що ці заходи вжито у відповідь на атаку Іраном баз в Іраку за допомогою балістичних ракет.
У ніч на минулу середу іранський Корпус вартових Ісламської революції завдав ракетних ударів по двох іракських військових базах, на яких перебувають військові з очолюваної США коаліції з боротьби проти терористичного угрупування "ІД". Іранська влада заявила, що це стало відповіддю на американську спецоперацію, під час якої 3 січня в Іраку було убито командувача іранського спецпідрозділу "Кудс" Касема Сулеймані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА