11:48 11.01.2020

Україна має всі підстави вимагати скликання Радбезу ООН у зв'язку з визнанням Іраном провини в аварії літака "МАУ" - заява "Голосу"

2 хв читати
Україна має всі підстави вимагати скликання Радбезу ООН у зв'язку з визнанням Іраном провини в аварії літака "МАУ" - заява "Голосу"

Політична партія "Голос" заявляє, що у зв'язку з визнанням Іраном провини в аварії літака "МАУ" Україна має наполягати на скликанні Ради безпеки ООН, оскільки саме там має бути ухвалено рішення про притягнення до відповідальності винних у трагедії.

"Саме тепер, після визнання провини Іраном, Україна має всі підстави вимагати скликання Ради безпеки ООН. Саме там має бути ухвалене політичне рішення щодо повної відповідальності винних за трагедію", - йдеться в заяві політсили.

У "Голосі" наголосили, що влада й дипломатична служба повинні також захистити інтереси українських громадян і української авіакомпанії, а експерти мають отримати безумовний і повний доступ до всієї необхідної інформації в рамках проведення міжнародного розслідування.

"Саме Україна повинна ставити питання перед Іраном та світовою спільнотою щодо винних у тому, що повітряний простір над країною не був закритий. І саме Україна, яка страждає від російської агресії та має досвід розслідування катастрофи літака, збитого російськими військовими, має право на лідерство в цьому питанні", - зазначено в заяві.

У політсилі додали, що парламентська фракція "Голосу" робитиме, зі свого боку, все необхідне, щоб завдання влади було виконано ефективно та вчасно.

"Парламент має зробити все, щоб посилити позицію виконавчої влади. Або ж задіяти функцію парламентського контролю, щоб пришвидшити роботу, якщо це знову буде потрібно", - підсумували в партії.

Як повідомлялося, раніше іранські ЗМІ з посиланням на заяву Генштабу збройних сил Ірану повідомили, що український Boeing помилково збили іранські військові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА