12:29 11.01.2020

Зеленський має намір у суботу звернутися до українців у зв'язку з визнанням Іраном провини за збитий український лайнер

2 хв читати
Зеленський має намір у суботу звернутися до українців у зв'язку з визнанням Іраном провини за збитий український лайнер

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 11 грудня, звернеться до українців у зв'язку ситуацією щодо збитого Іраном літака "МАУ" в Тегерані.

"У суботу, 11 січня, президент України Володимир Зеленський звернеться до українського народу щодо ситуації зі збиттям літака "МАУ" в Тегерані. Відеозвернення відбудеться після консультацій глави держави з групою українських фахівців, що працюють на місці трагедії в Ірані, міжнародними партнерами та телефонної розмови з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані, яка запланована на 17:00 в суботу", - повідомляє прес-служба Офісу президента в суботу.

Крім того, в Офісі президента поінформували, що Оперативний штаб при Раді національної безпеки та оборони України (РНБО), створений за дорученням Зеленського для розслідування авіакатастрофи літака "МАУ" в Ірані, від самого початку отримував усю необхідну інформацію.

"Нашим фахівцям в Ірані було надано всі відео-, фото- та інші матеріали для аналізу процесів, які відбувалися та відбуваються в Тегерані. На підставі зібраної інформації завдяки роботі нашої експертної групи ми мали достатньо даних, щоб розуміти, що розслідування відбудеться об’єктивно та в стислі терміни", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що наразі політичну частину роботи завершено, й українські фахівці продовжують працювати, щоб провести всі необхідні юридичні процедури.

Офіс президента України також оприлюднив сім фотографій уламків літака Boeing 737 "МАУ" зі слідами враження ракетою. Серед них також фото паспорта громадянина Канади зі слідами розривів вражаючими елементами.

У свою чергу прес-служба Офісу генпрокурора України повідомила, що в суботу відбулося засідання оперативного штабу щодо авіакатастрофи літака авіакомпанії "МАУ", де обговорювалися першочергові юридичні заходи.

"11 січня 2020 року відбулося засідання оперативного штабу, створеного при Раді національної безпеки та оборони України, у зв'язку з авіакатастрофою літака Boeing-737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані. У засіданні взяв участь перший заступник генерального прокурора Віталій Касько. Учасники наради обговорили комплекс першочергових юридичних заходів у зв'язку з повідомленням іранської влади про збиття українського пасажирського літака авіакомпанії "МАУ" рейсу PS 752 військовими Ірану", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, літак Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ, розбився відразу після зльоту з тегеранського аеропорту минулої середи.

Усі 176 людей, які перебували на борту, загинули, серед них - громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

У ніч із п'ятниці на суботу іранська влада визнала, що Boeing помилково збили іранські військові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА