13:21 11.01.2020

Консолідація зусиль світової спільноти допомогла встановити правду про катастрофу літака "МАУ" в Ірані - глава МЗС Пристайко

1 хв читати
Консолідація зусиль світової спільноти допомогла встановити правду про катастрофу літака "МАУ" в Ірані - глава МЗС Пристайко

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що у встановленні істини щодо катастрофи лайнера "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) в Ірані допомогла консолідація зусиль світової спільноти.

"Консолідація зусиль світової спільноти допомогла встановити правду. Українські фахівці на місці трагедії зробили важливий внесок у встановлення справжніх причин і продовжують свою роботу в Ірані", - написав Пристайко на сторінці у Twitter у суботу.

Міністр також зазначив, що перебуває на постійному зв'язку з главами МЗС країн-партнерів для того, щоб допомогти державам, які втратили своїх громадян у трагедії. "Уже зараз проводимо зустрічі з представниками посольств", - додав він.

Як повідомлялося, літак Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ, розбився відразу після зльоту з тегеранського аеропорту минулої середи.

Усі 176 людей, які перебували на борту, загинули, серед них - громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

У ніч із п'ятниці на суботу іранська влада визнала, що Boeing помилково збили іранські військові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА