17:38 11.01.2020

В ЄС розраховують, що Іран проведе прозоре розслідування обставин катастрофи українського літака

2 хв читати
В ЄС розраховують, що Іран проведе прозоре розслідування обставин катастрофи українського літака

Європейський Союз бере до відома заяви іранської влади, яка взяла на себе відповідальність за аварію рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України" 8 січня, заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС).

"Ми шкодуємо про цю трагедію, яка призвела до загибелі багатьох людей з різних країн, і ми висловлюємо наші щирі співчуття сім'ям і близьким", - йдеться в комюніке, поширеному в суботу в Брюсселі.

У ньому наголошується, що "з урахуванням зобов'язань, даних президентом Рухані, ЄС очікує, що Іран продовжить співпрацю і проведе всеосяжне і прозоре розслідування, яке має відповідати міжнародним стандартам, щодо того, як сталася ця трагедія".

"Необхідно вжити належних заходів для забезпечення того, щоб така жахлива аварія більше ніколи не повторилася", - наголошується в заяві представника ЄВС.

У суботу вранці іранська влада визнала, що український пасажирський літак був збитий поблизу Тегерана ракетою ППО. Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф вибачився за збитий іранськими військовими літак.

"Сумний день. Попередні висновки внутрішнього розслідування, проведеного ВПС: людський фактор в умовах кризи, зумовленої авантюризмом США, призвів до катастрофи. Висловлюємо глибоке співчуття, приносимо вибачення і співчуття нашому народові, сім'ям усіх жертв та іншим постраждалим країнам", - написав міністр у Twitter.

Перед цим у суботу вранці іранські ЗМІ повідомили про те, що Генеральний штаб збройних сил Ірану поширив заяву, в якій назвав причину аварії пасажирського літака "МАУ" "людською помилкою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА